MiG 21 F-13 1:48 Trumpeter

Moderator: Robert O.

Robert O.

MiG 21 F-13 1:48 Trumpeter

Post autor: Robert O. »

MiG powstaje w Konkursie na Starym PWMie

http://www.forum.modelarstwo.org.pl/vie ... 04&t=51168

będzie w malowaniu oczywiście polskim pierwszy dostarczony 1217 ,dokupowania dodatków nie przewiduje .
kokpit wymalowany Pactra A 93 RLM 76 ,na to sido i łosz migowy natutral ,tablica czarna gunze zegary powycinałem z kalkomani i oddzielnie każdą tarcze nakleiłem ,biały pasek z pedzla kalka nie wchodziła w grę ,sido ,dark łosz migowy / łosz jest siła jest :twisted: :haha: / na to mat i szkiełka z Humbrolowego klirfixa ,fotel nie ruszany ale wymieniłem blache plastikową na ameliniową bo mnie wkurzała i w kokpicie zeszlifowałem na bokach te wybrzuszenia i wkleiłem blaszkowe kwadraciki zgodnie z fotami.
Nie spuszczam sie nad tym kokpitem bo raz ,że owiewka bedzie zamknienta a dwa to wolna twórczość Trampka która ma nie wiele wspolnego z oryginałem .
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

wneki pomalowałem Gunze H 306, złoszowane farba dla plastyków plus WS ,całość sklejona obejdzie sie praktycznie bez szpachli .wanna kokpitu tez dopasowała sie prawie idealnie w jednym miejscu zalałem kropelka CA ,najwiecej problemów jest z osłona dyszy ,musiałem zrobic wstawke bo jest węższa od kadłuba ,nie jest idealnie ale do przyjecia .Na fotce włozona na sucho jak skleje powinno byc jeszcze lepiej.Czeka mnie walka z pierscieniem wlotowym bo tez nie pasuje ale tutaj papier ścierny powinien załatwic sprawe/na fotce tez tylko włozony na sucho.ten element przed kabiną tez jeszcze nie wklejony,wymaga lekkiego dopasowania

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Arkady72

Re: MiG 21 F-13 1:48 Trumpeter

Post autor: Arkady72 »

No powodzenia w konkursie. Ja na razie tylko macam ten model.
Obrazek
"Oprócz kobiet i dzieci..."
Robert O.

Arkady72 pisze:No powodzenia w konkursie..
Dzieki Artur
KFS-miniatures pisze:..i zdjęcia jak by lepsze
Mówiłem Ci Kamil ,że w domu nie mam warunkow do robienia fotek i targam do roboty ,we fabryce mam do dysposycji wyjebane softboxy to i foty "jak by lepsze" :D choć te tablicy robione właśnie w domu przy lampce biurkowej takiej z Ikei
Robert O.

poskładany do kupy ,pokrywy działka ,hamulce i klapy i lotki bedą malowane oddzielnie i wklejone po /inny odcien amelinium/
Kilka miejsc wymaga dopieszczenia ale jutro jak zakupie debonder to podziałam.

Pierścien wlotowy dopasowałem ,w planie było wstawienie klina w k-bie dla powiekrzenia średnicy ale po bliższych ogledzinach okazało sie ,że pierscien jak i sam kadłub kompletnie do siebie nie pasuja i musiałem go wkleic a nastepnie wszystko razem obrobic ,pilnikiem i papierem ,ze by sie zgrało a następnie naciąłem podział ,podkład prawde powie jak wyszło :D

Obrazek
Obrazek
tankmania

Post autor: tankmania »

Z tego co piszesz jednak Edziu jest lepszy no i dodatki wymiatają, że tańszy nie wspomnę. Tylko czy pociągnie temat... :?:
Robert O.

tankmania pisze:Z tego co piszesz jednak Edziu jest lepszy no i dodatki wymiatają, że tańszy nie wspomnę. Tylko czy pociągnie temat... :?:
Edek tanszy ale w łykendzie a tak to cena zblizona ,co do skladalności edwarda to nie wiem bo nie lepilem
tankmania

Edwarda poskładałem bez kleju na przymiarkę i się trzymał kupy. Pasuje jak w legolandzie.
Tańszy w łykendzie, ale w tej wersji ma tyle co trumpek więc tańszy.
Awatar użytkownika
timi

Post autor: timi »

Potwierdzam Edek lepszy jak Lego
Dla pozostałych, gotowych uwierzyć na słowo, mam dobrą wiadomość – tak malować modele potrafi naprawdę niewielu. Zła wiadomość polega na tym, że stale komuś nowemu udaje się doszlusować do niewątpliwie elitarnej grupy prawdziwych artystów modelarzy.
Panie RAV, na szczęście, a może wręcz przeciwnie, Panu umożliwiono zostanie pospolitym gnojkiem. Powiedziałam, nie stać cię, nie odpowiada ci? Omijaj szerokim łukiem
tankmania

Wróble w parku ćwierkały, że preszejdingu nie będzie... :twisted:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Robert O.”