http://www.muzeumratownictwa.pl/wp-cont ... -1979r.jpg
http://www.muzeumratownictwa.pl/wp-cont ... ot-w-h.jpg
-Chciałbym spróbować zrobić taką gęstą siatę nitów zapuszczonych syfem na ósemce w skali 1/72.
Napisał koleś, który z zasady ogranicza się do nałożenia farby na model i delikatnego cieniowania linii podziału...
Czy możliwym jest uzyskanie takiego efektu "malarsko"? Bez konieczności rycia plastiku trybem?
Na fotach widać jak nity układają się ,praktycznie, w ciągłe linie...
Po prawdzie, nie chce mi się kółkować na taką skalę. I nie mam tak drobnego nitowadła...
Nity bez nitowania?
- KFS-miniatures
- Kontakt:
Re: Nity bez nitowania?
możliwe, ale łatwiej będzie przejechać nidowadłem. RB ma szeroka paletę kółekKiemlicz pisze:Czy możliwym jest uzyskanie takiego efektu "malarsko"? Bez konieczności rycia plastiku trybem?
A próbował ktoś kiedys tych wypukłych nitów HGW nakładanych z kalki?
Jeśli zrobisz w tej skali tak gęsty preshejding to myślę, że powinno być ok.Kiemlicz pisze: Czy możliwym jest uzyskanie takiego efektu "malarsko"? Bez konieczności rycia plastiku trybem?
- KFS-miniatures
- Kontakt:
gęsty i cieniutkimi liniami. dośc trudne. dlatego napiałem, ze mimi wszystko łatwiej przenitować. łatwiej, jak zwykle nie znaczy mnie pracochłonnietankmania pisze:eśli zrobisz w tej skali tak gęsty preshejding to myślę, że powinno być ok.
Tyle, że ja zrobi nity to efektu "brudu" nadal nie będzie tylko będą nity.KFS-miniatures pisze:gęsty i cieniutkimi liniami. dośc trudne. dlatego napiałem, ze mimi wszystko łatwiej przenitować. łatwiej, jak zwykle nie znaczy mnie pracochłonnietankmania pisze:eśli zrobisz w tej skali tak gęsty preshejding to myślę, że powinno być ok.
- KFS-miniatures
- Kontakt:
jak są nity, łatwiej zrobic preszejding. moze byc wtedy bardziej rozmyty, mniej równy, bo i tak potem łosz w nitach wykreśli równe linie.