A ja mam pytanie odnośnie gunze H. Malowałem nimi ostatnio i mnie szlag trafiał, non stop na około pojawiały się drobne kropeczki. Próbowałem zmieniać ciśnienie, nic, pomogło tylko mocniejsze rozcieńczenie, ale wtedy malowałem prawie samym rozcieńczalnikiem, ktoś ma pomysł jak się tego pozbyć ? Dodam że to nie aerograf, mam HS Ultra malowany dopiero 3 razy
KFS-miniatures pisze:za słabo rozcienczona farba, za małe ciśnienie
mówiłem to nie słuchasz
Dla pozostałych, gotowych uwierzyć na słowo, mam dobrą wiadomość – tak malować modele potrafi naprawdę niewielu. Zła wiadomość polega na tym, że stale komuś nowemu udaje się doszlusować do niewątpliwie elitarnej grupy prawdziwych artystów modelarzy. Panie RAV, na szczęście, a może wręcz przeciwnie, Panu umożliwiono zostanie pospolitym gnojkiem. Powiedziałam, nie stać cię, nie odpowiada ci? Omijaj szerokim łukiem
Maluję C i H i akrylami Tamiya, wszystko rozcieńczam Levellingiem. Klasyfikacja jest taka: pierwsze miejsce C, niemalże łeb w łeb na drugim Tamiya potem chwilę nic... i trzecie miejsce H.
Przypadek z przebijającym i uparcie wyłażącym preszejdingiem miałem jak Bercik, palucha odcisk nie do usunięcia pozostawić można na Tamce i H tyle tylko, że tą pierwszą o wiele lepiej się maluje i pozostawia ładniejszą powierzchnię. I słuchaj głosu mego .