A-10

tankmania

Re: A-10

Post autor: tankmania »

144? Tfu, tfu, tfu... co to forum o breloczkach?
tankmania

Post autor: tankmania »

A ten dla ludzi to z hobby szefa? Jeśli tak to pisz co wart i daj zdjęcia kabiny po złożeniu żeby było widać co reprezentuje.
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

tajest, kierownik hobbystów. w pudle wygląda fajnie. nitowanie intensywne, ale w sumie dosc delikatne. detali w szoferkach mało, ale miejscami są dosc wyraziste. choć tablice zegarów marne. a kalkomanie jak z innej epoki. niemniej jednak zapowiada sie sympatycznie. jak nagroda po mękach z vautourem.
innymi słowy, planuję skurwysyna zrobic w 3-4 dni (bo jednoczesnie musze powalczyc z jednym szortem w 32)
Awatar użytkownika
Robert P

Post autor: Robert P »

A te fikuśne klamerki to skąd wygrzebałeś? Chodzi mi o te metalowe niczym spinacze do bielizny. Wyglądają na bardzo poręczne. Duże to jest?
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

z tamiyowskiej obrotowej podstawki do malowania. niestety nie trafiłem na nie sprzedawane saute, a przydały by sie w wiekszej ilości
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

jak wspominałem, wnętrze szoferki ani brzykie, ani szałowe. niewiedziec po co HB zrobił makiete całego działka. zupełnie niewidoczne po sklejeniu. bęben amunicyjny wypełniłem ołowiem, bo choć wzmianki na temat wyważenia modelu nie ma, to ja jednak nie ufam konstrukcjom z podwoziem w nosie

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

dotychczas problemów ze spasowaniem nie odnotowałem
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

nie ma zmiłuj się, musiałem sięgnąc po aerograf, bo bez tego nie zamknę kadłuba. równolegle walczę z silnikami. zaślepiłem wlot, bo na przestrzał pustką ziały. z polistyrenu zrobiłem tez zaminnik klapki schowka na miotły i drabinę. oryginalne zestawowe są dostosowane do bycia otwartymi, i nie dośc, ze nie pasują, to zewnętrzna ich strona jest okraszona podręcznikowym wręcz wypychaczem..

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

kalkomanie na tablice oczywiście zupełnie nie pasowały. pocięcie na kawałki trochę pomogło, ale i tak sprawy nie załatwiło. na szczescie tam, gdzie nie pasowały nabardziej, rzeźba na plastiku była na tyle subtelna, ze nie rzuca sie to w oczy. no i pojawiły się pierwsze kłopoty ze spasowaniem- przy gondolach silnikowych i lotkach.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „KFS-miniatures”