A-10
- KFS-miniatures
- Kontakt:
Re: A-10
ja tez nie, ale ostatnio brałem udział w dyskusji na temat tego, jak to dyskomfortowe jest praca nad szortami.
ale wracajac do italeri vs. hb, to jednak model tego drugiego producenta jest zdecyowanie lepiej zdetalowany. abstrachujac od nitów, na temat których opinie sa podzielone
ale wracajac do italeri vs. hb, to jednak model tego drugiego producenta jest zdecyowanie lepiej zdetalowany. abstrachujac od nitów, na temat których opinie sa podzielone
Ja z zestawu wykorzystam kadlub, szkrzydła ogon i opakowanie na silniki. Kokpit wnetki, turbiny to wszystko żywica będzie. Uzbrojenie pewnie z Kinetica bo mam tego hałdy po kilk F-16.
Ja jestem za tym, żeby robic modele ktore chce sie zrobic a nie kieworać sie tym co jest łatwosklejalne.
Ja jestem za tym, żeby robic modele ktore chce sie zrobic a nie kieworać sie tym co jest łatwosklejalne.
- KFS-miniatures
- Kontakt:
no tak, ale rozmawialiśmy, który model jest lepszy, a nie do którego łatwiej napchać zywic i blach.Czarny pisze:Ja z zestawu wykorzystam kadlub, szkrzydła ogon i opakowanie na silniki. Kokpit wnetki, turbiny to wszystko żywica będzie. Uzbrojenie pewnie z Kinetica bo mam tego hałdy po kilk F-16.
Jakbyś czytał to co jest napisane to byś pewnie doczytał, że np. w moim przypadku nie chodzi o składalność.KFS-miniatures pisze: jak to dyskomfortowe jest praca nad szortami.
Akurat mnie opinie nie interesują, tylko własne odczucia. Na początku to nawet mi się wydawało fajne, po latach airfixowskich nitów i matchoboxowskich linni podziału wyglądało to na postęp. Niestety w moim przekonaniu rzeczywistość to zweryfikowała po oglądnięciu iluśtam modeli.KFS-miniatures pisze: abstrachujac od nitów, na temat których opinie sa podzielone
Pewnie nadal by mi się wydawało, że jest to niezłe gdyby ktoś nie wymyślił nitowadła które moim zdaniem daje lepsze efekty i pozwala lepiej wyciągnąć bryłę przy malowaniu.
W tej chwili dla mnie najlepsze by były modele tylko z liniami podziału, a z dwojga złego wypukłe nity które można zeszlifować.
- KFS-miniatures
- Kontakt:
dlatego właśnie ja napisałem o opiniach; bo sam zadnego doświadczenia z nimi nie miałem dotychczas.tankmania pisze:Akurat mnie opinie nie interesują, tylko własne odczucia.
- KFS-miniatures
- Kontakt:
wiem o czym mówiłes. ale pytanie było o co innegoCzarny pisze:ja na samym poczatku mowilem o italce z airesem
i nawet to, że w konsekwencji mojej odpowiedzi wywiązała się dyskusja o nitach, to opowieśc o tym co ty zamierzasz zapchać do tego modelu i jak wiele elementów z niego wykorzytać nie zbliża nas do odpowiedzi na tak postawione pytanie.Arcturus pisze:A jak się ta Italerka ma do HB? Dużo gorsza? Bo sporo tańsza...
kiedy italka wypuści na rynek wersję z żywicami i blachami (jak to się jej zdarza) to wtedy bedzie można zweryfikować wynik porównania modeli obydwu producentów. narazie jednak, na pytanie, który model jest lepszy, hb, czy italeri, to porównujac zawartosc fabrycznych zestawów wskazac nalezy na produkt chiński, jako miniaturę mniej kłopotliwą w montażu i bardziej szczegółową, z mniejszą liczbą uproszczeń konstrukcji i bardziej bogatym zestawie podwieszeń.
Ja italerke mam rozgrzebaną plus duży edek. Za model dałem 50zł i tyle jest wart. Składalność bardzo dobra jakość detali do dupy.
Dla pozostałych, gotowych uwierzyć na słowo, mam dobrą wiadomość – tak malować modele potrafi naprawdę niewielu. Zła wiadomość polega na tym, że stale komuś nowemu udaje się doszlusować do niewątpliwie elitarnej grupy prawdziwych artystów modelarzy.
Panie RAV, na szczęście, a może wręcz przeciwnie, Panu umożliwiono zostanie pospolitym gnojkiem. Powiedziałam, nie stać cię, nie odpowiada ci? Omijaj szerokim łukiem
Panie RAV, na szczęście, a może wręcz przeciwnie, Panu umożliwiono zostanie pospolitym gnojkiem. Powiedziałam, nie stać cię, nie odpowiada ci? Omijaj szerokim łukiem
- KFS-miniatures
- Kontakt: