A-10
Re: A-10
No w sumie Robert ma sporo racji, bo jak maluję Gunze to się syf nie zbiera, natomiast Vallejowe farby straszny tam syf robiły. Natomiast w H&S zjawiska nie zaobserwowałem ponieważ nie mam osłony "pełnej" tylko dwa takie wystające bolce, czyli mniej niż tulipan.
" SEKCJA SPECJALNA ZAWSZE LOJALNA "
-
Marcin Prus
Mam takie same aerografy jak Ty i Pactra i Vallejo zawsze robi gluta. Niezależnie, którym maluję.Robert O. pisze:Zbiera sie ,jak maluje pactra to broda sie robi trza zmywac wacikiem bo pluje ,mówie o piwacie ,w H&Sie tego nie ma
A sprzęt ma znaczenie nie tyle w czasie malowania co po nim. Te wkręcane dysze uszczelniane Maskolem albo to przecież jakaś porażka.
-
Marcin Prus
A wodą albo gorzałą. Zależy co pod ręką. Chyba przy wódzie jest trochę lepiej. Ale na pomysł, żeby lewelinga nalać to nie wpadłem - myślałem, że się zważy. Muszę spróbować bo mam trochę tych farb i stoją bezużytecznie bo nerwy mi się skończyły od zapychania dyszy.
Jasne ale już chyba strucli nikt nie sprzedaje nawet więc nawet prostą pseudoiwatą można wiele zdziałać. Problem minimum raczej nie istnieje obiektywnie chyba?KFS-miniatures pisze:oczywiście powyżej jakiegoś minimum jakościowego.Arkady72 pisze: Uważam, że typ używanego aerka to najmniej istotna sprawa przy malowaniu modeli.
- KFS-miniatures
- Kontakt:
o h8 pytaz? używam, bo szkoda lepszego