A-10

Robert O.

Re: A-10

Post autor: Robert O. »

Zbiera sie ,jak maluje pactra to broda sie robi trza zmywac wacikiem bo pluje ,mówie o piwacie ,w H&Sie tego nie ma
Awatar użytkownika
TYTUS

Post autor: TYTUS »

No w sumie Robert ma sporo racji, bo jak maluję Gunze to się syf nie zbiera, natomiast Vallejowe farby straszny tam syf robiły. Natomiast w H&S zjawiska nie zaobserwowałem ponieważ nie mam osłony "pełnej" tylko dwa takie wystające bolce, czyli mniej niż tulipan.
" SEKCJA SPECJALNA ZAWSZE LOJALNA "
Marcin Prus

Post autor: Marcin Prus »

Robert O. pisze:Zbiera sie ,jak maluje pactra to broda sie robi trza zmywac wacikiem bo pluje ,mówie o piwacie ,w H&Sie tego nie ma
Mam takie same aerografy jak Ty i Pactra i Vallejo zawsze robi gluta. Niezależnie, którym maluję.

A sprzęt ma znaczenie nie tyle w czasie malowania co po nim. Te wkręcane dysze uszczelniane Maskolem albo to przecież jakaś porażka.
Robert O.

A czym Marcin rozcienczasz Pactrę? ja leje leveling thiner Gunze i w H&Sie brody nima
Marcin Prus

Post autor: Marcin Prus »

A wodą albo gorzałą. Zależy co pod ręką. Chyba przy wódzie jest trochę lepiej. Ale na pomysł, żeby lewelinga nalać to nie wpadłem - myślałem, że się zważy. Muszę spróbować bo mam trochę tych farb i stoją bezużytecznie bo nerwy mi się skończyły od zapychania dyszy.
Robert O.

ja rozcienczam na oko ale tak ok 1 farby 4-5 levelinga ,jak troche wlejesz to zaczyna gęstnieć :D dlatego takie duże rozcienczenie ,Pactra po tym zachowuje sie podobnie do Gunze i zajebiscie szybko schnie na modelu ,ja po 15min juz maskuje plastelina
Awatar użytkownika
Arkady72

Post autor: Arkady72 »

KFS-miniatures pisze:
Arkady72 pisze: Uważam, że typ używanego aerka to najmniej istotna sprawa przy malowaniu modeli.
oczywiście powyżej jakiegoś minimum jakościowego.
Jasne ale już chyba strucli nikt nie sprzedaje nawet więc nawet prostą pseudoiwatą można wiele zdziałać. Problem minimum raczej nie istnieje obiektywnie chyba?
Obrazek
"Oprócz kobiet i dzieci..."
el Rozito

Post autor: el Rozito »

Dlaczego używasz takiego fatalnego "sreberka"? By je wymalować i zapomnieć? ;)
Awatar użytkownika
Bercik

Post autor: Bercik »

Pactra z levellingiem się nie zetnie. Co więcej, można to wlać do emalii - Humbrola i Testorsa. I maluje się nimi o niebo lepiej, a i schną szybciej i później nie gryzą się z lakierami C.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „KFS-miniatures”