No i nareszcie coś konkretnego z kolorkamiKFS-miniatures pisze:brunatny dakowski łosz na białe elementy, brązowy na zielone podwieszenia
A-10
Re: A-10
- KFS-miniatures
- Kontakt:
pędzlem modelu jeszcze w zasadzie nie tknąłem (nie liczac aplikacji łosza)Robert P pisze:. To na podwieszeniach to aerkiem robiłeś czy pędzelkiem?
- KFS-miniatures
- Kontakt:
z matowym werniksem i biżuterią

- KFS-miniatures
- Kontakt:
odrobinę. po trosze maskolem, po czesci taśmą, z grubsza. wykonczyłem łoszem:>Arkady72 pisze:Się trochę namaskowałeś przy GBU?
poniewaz nie mam zadnego złotka, to zmieszałem valejowski mosiądz, srebro i sidoluks. kładzione na srebrny podkład dały akceptowalny efektArkady72 pisze:Ten złotawy to jaka farbka
odrobinę podrapałem, uderzajac drucianą szczotą i zabrałem się za brudzenie. na pierwzy ogien aerografem. mieszanka engine oil i grime tam, gdzie syfił sie smarem i paliwem, a tam gdzie syf jest po prostu, od eksploatacji i macanka streaking grime i engine grime..
EDIT: foty nie te weszły. teraz właściwe:

Wyszedł bajkowo
samo do głowy by mi to nie przyszło. Ciekawe, czy podobny efekt można byłoby uzyskać półsuchym pędzlem z krótkim, sztywnym i rozcapierzonym włosiem i też na zasadzie lekkiego uderzania...KFS-miniatures pisze:odrobinę podrapałem, uderzajac drucianą szczotą
- KFS-miniatures
- Kontakt:
wątpięRobert P pisze:Ciekawe, czy podobny efekt można byłoby uzyskać półsuchym pędzlem z krótkim, sztywnym i rozcapierzonym włosiem i też na zasadzie lekkiego uderzania..
-
el Rozito
"Dużo daje" ten subtelny preszejding w połączeniu z delikatnym łoszem, zupełnie innym niż Twój dotychczasowy maziany na grubo i gęsto, który tak wypełniał linie podziału, że leciał w kartonówę. Już dawno wyczaiłem, że przy odpowiedniej technice malowania aero i równo zrobionym preszejdingu można by zypełnie zrezygnować z wypełniania linii... plus ewentualnie łosz przed malowaniem, a po podkładzie.