sie robi sie
-
el Rozito
Re: sie robi sie
Do sprawy podszedłeś dobrze tylko Ci się nity odcisnęły między blachami też.
- KFS-miniatures
- Kontakt:
nieszkodzi, i tak bede poprawiał linie podziału
Co go tak picujesz? Dostałeś wizę do jakiegoś egzotycznego kraju?KFS-miniatures pisze:nieszkodzi, i tak bede poprawiał linie podziału
- KFS-miniatures
- Kontakt:
jakietam picowanie. kiedys musiało sie trafic pirwsze nitowanie. jedyna niedogodnosc polega na tym, ze schemat nitowania mam od klienta, wiec cieżko bezie przybucowac
- tomek_chacewicz
No proszę, nitowania bym się po Tobie nie spodziewał
Czym dziurkujesz? Kółeczko RB na Excelu?
Czym dziurkujesz? Kółeczko RB na Excelu?
- KFS-miniatures
- Kontakt:
sam jestem zaskoczonytomek_chacewicz pisze:No proszę, nitowania bym się po Tobie nie spodziewał
w rzeczy samej..tomek_chacewicz pisze:Czym dziurkujesz? Kółeczko RB na Excelu?
- tomek_chacewicz
Który rozmiar kółka? bo mnie też czeka nitowanie francuza w 32. Mi nie do końca leżą te RB, są trochę płaskie i dociskając mocniej można porobić kreski zamiast dziurek, często zakładam tradycyjną zębatkę z zegarka.
PS Pamiętasz Kamil rozmowę o szpachlowaniu CA, że czarny jest za miękki etc? Wczoraj zrobiłem mixa 1:1 Loctite 480 i zwykły CA (marki Pattex ale pewnie bez znaczenia), wyszło super, twardy, czarny, prawie nie ma skurczu, dobrze się szlifuje. Co prawda schnie ze 2-3h ale dla mnie to ideał do szpachlowania.
PS Pamiętasz Kamil rozmowę o szpachlowaniu CA, że czarny jest za miękki etc? Wczoraj zrobiłem mixa 1:1 Loctite 480 i zwykły CA (marki Pattex ale pewnie bez znaczenia), wyszło super, twardy, czarny, prawie nie ma skurczu, dobrze się szlifuje. Co prawda schnie ze 2-3h ale dla mnie to ideał do szpachlowania.
Ostatnio gdzies widzialem takie polksiezyce do nitowania, zamiast kolek. Chyba tez od Radu. Mozna uniknac niekontrolowanego wyciskania nitow w liniach podzialu.
- KFS-miniatures
- Kontakt:
1mmtomek_chacewicz pisze:Który rozmiar kółka?
to po co aż tak dociskać?tomek_chacewicz pisze:Mi nie do końca leżą te RB, są trochę płaskie i dociskając mocniej można porobić kreski zamiast dziurek,
RB tez robi takie niepełne kólkaSiara pisze:Ostatnio gdzies widzialem takie polksiezyce do nitowania, zamiast kolek.
No przecie pisze, ze od Radu.KFS-miniatures pisze:RB tez robi takie niepełne kólkaSiara pisze:Ostatnio gdzies widzialem takie polksiezyce do nitowania, zamiast kolek.