The Wicked Wabbit! 1/48 Tamiya
Lista kategorii: Samoloty Samoloty - Warsztaty
Moderator: bohdan
Re: The Wicked Wabbit! 1/48 Tamiya
Powiem nieskromnie że zajebiście mi się on podoba
Stracha ze składaniem połówek kadłuba mam za sobą. Nie mam wprawy i nie chciałem by się klejem coś zapaskudziło. Dało radę
Stracha ze składaniem połówek kadłuba mam za sobą. Nie mam wprawy i nie chciałem by się klejem coś zapaskudziło. Dało radę
A co Ty chcesz w tym modelu szpachlować??tankmania pisze:
Ale Poro, jak kopitufa zrobiłeś, to tylko poszpachlować i poszlifować i same przyjemne zostanie.
Dla pozostałych, gotowych uwierzyć na słowo, mam dobrą wiadomość – tak malować modele potrafi naprawdę niewielu. Zła wiadomość polega na tym, że stale komuś nowemu udaje się doszlusować do niewątpliwie elitarnej grupy prawdziwych artystów modelarzy.
Panie RAV, na szczęście, a może wręcz przeciwnie, Panu umożliwiono zostanie pospolitym gnojkiem. Powiedziałam, nie stać cię, nie odpowiada ci? Omijaj szerokim łukiem
Panie RAV, na szczęście, a może wręcz przeciwnie, Panu umożliwiono zostanie pospolitym gnojkiem. Powiedziałam, nie stać cię, nie odpowiada ci? Omijaj szerokim łukiem
Nie wiem bo nie mam tego modelu. Tak se z rozpędu napisałem, że zawsze coś się znajdzie.timi pisze:A co Ty chcesz w tym modelu szpachlować??tankmania pisze:
Ale Poro, jak kopitufa zrobiłeś, to tylko poszpachlować i poszlifować i same przyjemne zostanie.
Zaczepy na zbiornik pod kadłubem z tego co pamiętam.timi pisze:A co Ty chcesz w tym modelu szpachlować??
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
-
el Rozito
Z takim materiałem referencyjnym (zbliżenie na powierzchnię lakierniczą kadłuba - mój miszcz od dawna) to jest co pokazać na modelu
. Z niecierpliwością czekam na malowanie/weathering... Sfora już zaczyna wyć i ujadać
...
Da rade bezJBZ pisze:Zaczepy na zbiornik pod kadłubem z tego co pamiętam.timi pisze:A co Ty chcesz w tym modelu szpachlować??
To źle że nie masz.tankmania pisze:
Nie wiem bo nie mam tego modelu. Tak se z rozpędu napisałem, że zawsze coś się znajdzie.
Jeden z modeli który składasz po prostu automatycznie, zero szpachli, wszystko pasuje idealnie. Taka stereotypowa Tamiya
Dla pozostałych, gotowych uwierzyć na słowo, mam dobrą wiadomość – tak malować modele potrafi naprawdę niewielu. Zła wiadomość polega na tym, że stale komuś nowemu udaje się doszlusować do niewątpliwie elitarnej grupy prawdziwych artystów modelarzy.
No jest troszkę pracy z likwidacją lini połączenia połówek kadłuba. W czołgach nie trzeba się tak pieprzyć!

tu jeszcze sporo szlifowania i polerowania

a tu ładnie się udało:

tu jeszcze sporo szlifowania i polerowania

a tu ładnie się udało:

Przejście skrzydło-kadłub jest perfekcyjne.

Pod spodem z obu stron jest gorzej. Ale nie będę hejtował mojej ulubionej Tamiya

Teraz prośba o współporadę. Model będzie miał wypuszczone klapy. Z analizy referencji wychodzi mi że "wnęka" ma być w ciemnym kolorze (OD/Neutral Grey?)
Dobra jest ta moja logika? Chcę mieć pewność że tam nie było zinc chromate.
Jesteście wszystkowiedzący. Proszę mi tu referować

Pod spodem z obu stron jest gorzej. Ale nie będę hejtował mojej ulubionej Tamiya

Teraz prośba o współporadę. Model będzie miał wypuszczone klapy. Z analizy referencji wychodzi mi że "wnęka" ma być w ciemnym kolorze (OD/Neutral Grey?)
Dobra jest ta moja logika? Chcę mieć pewność że tam nie było zinc chromate.
Jesteście wszystkowiedzący. Proszę mi tu referować
Na temat kolorów na spodzie nic nie napiszę ale pomyśl nad przewodami od tylnej czyli tej z przodu części tablicy przyrządów.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.