de Havilland Venom FB.4 Classic Airframes 1/48 [ Galeria ]
Moderator: Arkady72
Re: de Havilland Venom FB.4 Classic Airframes 1/48
Fajny, fajny, tylko chyba zdjęcie mają zły balans bieli bo cień pod modelem ma niebieski zafarb.
Niech się rury pną do góry!
In thrust we trust!
In thrust we trust!
Całkiem możliwe z tym balansem. Zdjęcia robiłem z lampami a tej sztuki nigdy mi się nie udało dobrze opanować i teraz robię zdjęcia modeli tylko w świetle dziennym. To stary model akurat.ariel007 pisze:Fajny, fajny, tylko chyba zdjęcie mają zły balans bieli bo cień pod modelem ma niebieski zafarb.
Dziękuję pięknie za Wasze komentarze Koledzy!
Uwielbiam ten samolot i ten model, na szczęście jest nówka Dragon w 1/72 
Artur, zdjęcia są bardzo dobre, tylko balans bieli szwankował - to nawet nie kwestia żarówek, a ustawień aparatu. Tobie cudne fotki wychodzą w dziennym świetle. Ja robię fotki tylko przy sztucznym, przy czym jeśli jako źródło światła w aparacie ustawiam żarówki / świetlówki - zdjęcia są żółte. Odpowiedni balans dla świetlówek łapę więc ustawiając aparat na... pochmurny dzień
Ale nie ma tego złego (mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko):

Artur, zdjęcia są bardzo dobre, tylko balans bieli szwankował - to nawet nie kwestia żarówek, a ustawień aparatu. Tobie cudne fotki wychodzą w dziennym świetle. Ja robię fotki tylko przy sztucznym, przy czym jeśli jako źródło światła w aparacie ustawiam żarówki / świetlówki - zdjęcia są żółte. Odpowiedni balans dla świetlówek łapę więc ustawiając aparat na... pochmurny dzień

Owszem mam... że nie poprawiłeś wszystkich fotekBercik pisze:Uwielbiam ten samolot i ten model, na szczęście jest nówka Dragon w 1/72
Czasu brak PanoćkuArkady72 pisze:Owszem mam... że nie poprawiłeś wszystkich fotek![]()