VK1602 Leopard - HobbyBoss - 1:35
Moderator: Kosynier
- KFS-miniatures
- Kontakt:
Re: VK1602 Leopard - HobbyBoss - 1:35
zalezy jak duze planujesz zrobic zielone powierzchnie. niemniej jednak tak czy siak z wyrazniejszym cieniowaniem na p[iaskowym, bedzie ci łatwiej, bo to zadziała po trosze na zasadzie preszejdingu
Kamil miałeś rację, spaprałem malowanie, powinienem odważniej iść z modulacją żółtego i delikatniej malować zielonym.
Etap którego obawiałem się najbardziej mam za sobą. Obawy były słuszne bo model zasługuje na kąpiel w zmywaczu.
Tak z kronikarskiego obowiązku, kolory użyte do malowanki to: baza A106 Olivgrun z dodatkiem A124 Pale Green, rozjaśnienia A106 Olivgrun + A124 Pale Green + A35 Interior Green. Oczka malowane tym samym co baza.
Kilka fotek:

Etap którego obawiałem się najbardziej mam za sobą. Obawy były słuszne bo model zasługuje na kąpiel w zmywaczu.
Tak z kronikarskiego obowiązku, kolory użyte do malowanki to: baza A106 Olivgrun z dodatkiem A124 Pale Green, rozjaśnienia A106 Olivgrun + A124 Pale Green + A35 Interior Green. Oczka malowane tym samym co baza.
Kilka fotek:
Zrezygnowałem ze zmywania, walczę dalej.
Na całość poszedł sidolux, kalkomanie z uzyciem płynów Microscale, kolejna warstwa sidolux'u. Guma na kołach malowana farbkami Vallejo Model Air 71056 Black Grey z dodatkiem 71057 Black. Olejem Rembrandt'a Yellow Ochre rozpuszczoną w White Spirit pojechałem po całości. Kolejny był "Łoś" olejną Rembrandt'a Vandyke Brown, podczas tego etapu pękł jeden z drążków skrętnych podejrzewam że White Spirit musiał gdzieś się wcisnąć i skruszyć tworzywo.
Zdjęcia jakoś stracsznie ciemne wyszły, wieczorem jak je obrabiałem wyglądały że są OK.

Na całość poszedł sidolux, kalkomanie z uzyciem płynów Microscale, kolejna warstwa sidolux'u. Guma na kołach malowana farbkami Vallejo Model Air 71056 Black Grey z dodatkiem 71057 Black. Olejem Rembrandt'a Yellow Ochre rozpuszczoną w White Spirit pojechałem po całości. Kolejny był "Łoś" olejną Rembrandt'a Vandyke Brown, podczas tego etapu pękł jeden z drążków skrętnych podejrzewam że White Spirit musiał gdzieś się wcisnąć i skruszyć tworzywo.
Zdjęcia jakoś stracsznie ciemne wyszły, wieczorem jak je obrabiałem wyglądały że są OK.
Napiszę krótko: biedronka, lakier półmat i młotkowanie.

- KFS-miniatures
- Kontakt:
fajne. co prawda nie wszystko w moim guście, ale nie można odmówić wysokiej jakosci warsztatu
Podziękował. Staram się jak mogę.
Podmalowałem przetarcia na kołach, pomalowałem gąsienice, wydechy, na koniec całość przykurzyłem.

Wszystko poskładane do kupy. Pigmenty jeszcze nie fiksowane.