http://www.iwm.org.uk/events/iwm-duxfor ... craft-list
Czułem się na miejscu jak u siebie. Może nawet lepiej. Dookoła pasjonaci i ich rodziny. Piknikowa atmosfera. Pełno uśmiechów. Ciekawi ludzie, którzy nie szczędzili czasu na rozmowy. Autentycznie wzruszyłem się spotkaniem z Tonym, starszym panem, który dowiedziawszy się że jestem Polakiem nie szczędził ciepłych słów pod adresem naszych rodaków. Z niedowierzaniem słuchałem, patrzyłem na niego gdy opowiadał że nie może się pogodzić z tym co alianci zrobili Polakom po skończeniu wojny. Prosił byśmy pamiętali iż w Anglii jest mnóstwo ludzi którzy się z tym nie zgadzają. Którzy twierdza że to jedno z największych świństw w nowej historii ich kraju. Jak wspomniałem facet zrobił na mnie wrażenie. Żegnaliśmy się z 10 minut

Poniżej garść zdjęć które maja obrazować jak wygląda ekspozycja w hangarach, prezentacje grup rekonstrukcyjnych czy stoisk handlowych. Wystawiało się tez sporo fundacji zajmujących zbieraniem funduszy na rekonstrukcje samolotów lub pomoc weteranom.
O czymś jeszcze zapomniałem? Pewnie o tym ze materiał zawiera lokowanie produktu tzw. sranie reklamami

tak tak. traktorek. nie jeden nawet

Mało która maszyna ma tylu fanów co Sally B

Tutaj widzimy dlaczego samoloty się nie brudzą. Sztarbała namieszał ludziom w głowach!

Przy jednym z wjazdów sterczy nasz Hurricane

Nie zapomniano też o tym, że ScaleFun to forum dla traktorzystów

mam jeszcze kilka video. Przejrzę je jutro i sprawdzę co się nadaje do publikacji. Wlepię ASAP