DZIKI WARSZTAT
Moderator: konrad_dzik
Re: DZIKI WARSZTAT
korory jakieś takie prosto białoruskie 
- KFS-miniatures
- Kontakt:
Zawsze możemy pogadać o modelowaniu, działalności dotyczącej modelarza, której efektem jest mniej, lub bardziej udany model. Masz prawo do krytyki modelu i rób co chcesz. Powiedz co sam o nim myślisz, znajdź odmienności między oryginałem, a wytworzoną przeze mnie miniaturą. Byle by ta krytyka nie dotyczyła mojej osoby. Tutaj jednak sprawa wygląda inaczej..nie widzę rzeczywistego problemu, widzę natomiast chęć z twojej strony stworzenia go, niestosowne emocje i dziwności jakieś.
- konrad_dzik
Po co łapać króliczka, skoro tak przyjemnie się go goni
futrzaków nie obsługujemy
Jaki obity?
Przeca on tak z fabryki wyglondał.
Przeca on tak z fabryki wyglondał.
-
rollingstones
Kiedy zmywasz?
- konrad_dzik
No z tych zdrapek to jak na razie nie jestem do końca zadowolony, ale wyretuszuję i podciągne je jeszcze po washu pędzlem i gąbka, chyba że, aż taka chujnia, że tylko zmywanie pozostało.
- konrad_dzik
uczucia mam zmieszane jak pactra podkładowa. jakoś te obicia słabo widać. Właściwie dopóki się nie powiększy zdjęcia to ich nie widać. imo są za jasne i się zlewają.
Komentarze na polskich forach dyskusyjnych? Tak ja to widzę:

- konrad_dzik
No czerowny kolor nie jest najlepszy, żeby zbytnio obicia eksponować, z drugiej strony jednak, to patrząc na fotki tej co się mniej więcej wzoruje i kilku innych to nie są po całości przesadnie obite (jak wszędzie znajdują się i egzemplarze w stanie tragicznym), a jedynie na elementach pracujących i to głównie skrajnych albo jak w coś przywaliły.
Oczywiście nie wykluczam jeszcze zmian itd. teraz, w końcu pędzelkiem i rozcieńczoną farbą można wiele zdziałać, z pewnością dojdą jakieś jasne rysy.
Tutaj fotki tego co to świeci mi przykładem (w kwestii zniszczeń i późniejszych rozlewów smaru): https://1drv.ms/f/s!AvztAFeVHDlKpmbLJk9-36OASK8f
Tymczasem wybrzydziłem silnik i powoli zacząłem składać przód:

Oczywiście nie wykluczam jeszcze zmian itd. teraz, w końcu pędzelkiem i rozcieńczoną farbą można wiele zdziałać, z pewnością dojdą jakieś jasne rysy.
Tutaj fotki tego co to świeci mi przykładem (w kwestii zniszczeń i późniejszych rozlewów smaru): https://1drv.ms/f/s!AvztAFeVHDlKpmbLJk9-36OASK8f
Tymczasem wybrzydziłem silnik i powoli zacząłem składać przód: