sie robi sie

Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Re: sie robi sie

Post autor: KFS-miniatures »

Nie mam jeszcze podkładu bo ktoś mi zaproponował, żebym spróbował na początku od benzyny aptecznej.... nie wiem czy to się jeszcze da dostać....
Mam nadzieję, że uda mi się w tym tygodniu do tego usiąść bo mnie ręce już swędzą

Obrazek
Rafał B

Post autor: Rafał B »

KFS-miniatures pisze:...bo mnie ręce już swędzą
...może to objaw choroby?!
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

Jestem po skompletowaniu całej wanny, następnym krokiem jest składanie kół. dokładnie teraz nie wiem co powinienem zrobić, zabezpieczyć ją przed malowaniem jeśli tak to czym. Jakie macie pomysły na kolorystykę.

Obrazek
Awatar użytkownika
PawelG.

Post autor: PawelG. »

Witam, testowałem farby Hataka dziś. Powiem tyle że są trudne w obsłudze, często zatykają Air brush'a. I to chyba ich główny problem. Kryją słabo, ale schną szybko i można pomalować drugi raz. Dlatego że są rzadkie maja tendencje do zalewania powierzchni. Więc lepiej pomalować model na kilka razy. Przez zatykanie airbrush'a problematyczne staje się pomalowanie dużych powierzchni która to czynność zajmuje czas. Od czasu do czasu trzeba psiknąć na gazetę z dyszą odchyloną na maxa w celu przedmuchania zasychającej farby. Ja do malowania farb prawie nie rozcieńczałem, ponieważ rozcieńczone nawet 1/10 kryły tragicznie i praktycznie sikały przezroczystym płynem. Chyba że ktoś z was ma lepszy sposób na te farby?
Airbrush zatyka się chyba ponieważ zaschnięta farba ma tendencje do zamieniania się w farfocle lub granulki. Za nic nie da się jej rozpuścić ponownie.
Nie polecam tych farb początkującym modelarzom.
Pzdr Paweł
Panzer

Post autor: Panzer »

Który to? I o jakich hatakach?
Komentarze na polskich forach dyskusyjnych? Tak ja to widzę:
Obrazek
Awatar użytkownika
grzegorz75

Post autor: grzegorz75 »

Z powodzeniem mukbyś brać udział w projekcie grupowym KAPCIE
Awatar użytkownika
Yash

Post autor: Yash »

Kurde ładniejszy niż mi się wydawał patrząc na zdjęcia i boxarty.
ODPOWIEDZ

Wróć do „KFS-miniatures”