Nie znasz się. To jest ŁYNTYDŻSpotter pisze:Brzydkie. Jakieś takie monotonne to malowanie. Zero modulacji i syfienia. Postarałbyś się następnym razem.
sie robi sie
Re: sie robi sie
- KFS-miniatures
- Kontakt:
- grzegorz75
Wygląda bardzo fajnie, zwróć tylko uwagę na to czy to ma być Lim 1 czy 2 - chodzi o światło lądowania we wlocie.
można? można.KFS-miniatures pisze:a w łikend taki sie zrobił sie
P-7 u mnie już prawie wykończony i potwierdzam, trochę szlifowania jest potrzebne, ale jeśli chodzi o to to każdy model z którym miałem do czynienia wymagał szlifowania (np. nie spotkałem jeszcze modelu(może w magazynie jakiś się czai:) który nie wymagał szlifowania goleni podwozia, bo zawsze jakieś mikro nadlewki są, a najładniej widać to przy malowaniu). Także wg. mnie temat nadlewek to...- no w ostateczności w końcu jest jakaś dziura(wada) w całym nad którą można snuć wielowątkowe dywagacje:)
Podłoga z imitacją karabinów - fakt trzeba trochę pogłówkować jak wkleić bo myślę, że co modelarz to inny kąt ustawienia karabinów- ( ja odciąłem charakterystyczny bolec z podłogi i dzięki temu ładnie podłoga mi się zgrała z fotelem).
Ale jak już człowiek oczyści elementy z nadlewek to wszystko idealnie pasuje, tak idealnie, że silnik, skrzydła, zastrzały i kadłub można wkleić już po malowaniu.
Kalki również ładnie się kładą, bez specjalnych magicznych sztuczek, ja używam płynu Tamiya Mark Fit Strong i Agama i jest ok, aż przyjemnie się patrzy jak ładnie kalki wchodzą w rowy;)
Podłoga z imitacją karabinów - fakt trzeba trochę pogłówkować jak wkleić bo myślę, że co modelarz to inny kąt ustawienia karabinów- ( ja odciąłem charakterystyczny bolec z podłogi i dzięki temu ładnie podłoga mi się zgrała z fotelem).
Ale jak już człowiek oczyści elementy z nadlewek to wszystko idealnie pasuje, tak idealnie, że silnik, skrzydła, zastrzały i kadłub można wkleić już po malowaniu.
Kalki również ładnie się kładą, bez specjalnych magicznych sztuczek, ja używam płynu Tamiya Mark Fit Strong i Agama i jest ok, aż przyjemnie się patrzy jak ładnie kalki wchodzą w rowy;)
- grzegorz75
bohdan pisze:P-7 u mnie już prawie wykończony i potwierdzam, trochę szlifowania jest potrzebne, ale jeśli chodzi o to to każdy model z którym miałem do czynienia wymagał szlifowania (np. nie spotkałem jeszcze modelu(może w magazynie jakiś się czai:) który nie wymagał szlifowania goleni podwozia, bo zawsze jakieś mikro nadlewki są, a najładniej widać to przy malowaniu). Także wg. mnie temat nadlewek to...- no w ostateczności w końcu jest jakaś dziura(wada) w całym nad którą można snuć wielowątkowe dywagacje:)
Light Grey, silky-matt 36371 - brak odpowiednika tamyia
Grey, silky-matt 36374 - xf-53 neutralny grey flat
blue, matt 36156 - xf-8 blue flat
Aluminium metallic 36199 - brak
Tar Black 36106 - brak
Steel metallic 36191 - brak
Gold, metallic 36194 - x-12 gold leaf metallic
silver, Metallica 36190 - x-11 Chrome silver metallic
Black, silky-matt 36302 - ts-29 black sarin
Olive green, silky-matt 36361 - brak
Brown, silky-matt 36381 - brak
Cooper, metallic 36193 - xf-6 Cooper, Metallica
Black, gloss 36107 - xf-1 Black, gloss
Reddish Brown, matt 36137 - brak
To prawda,samolot o tak wspaniałej sylwetce nie wymaga jakiś fajerwerków przy malowaniu aby dobrze się prezentować.
Glazurę sam kładłeś czy to Max Fliz?
- KFS-miniatures
- Kontakt:
Myślę ,ze powolutku nabieram wprawy
Mistrzostwa na pewno nie osiągnę ,jednak jestem bardzo zadowolony z efektów moich poczynań
Pędzelek dodał mi powera ,wiec działam

Mistrzostwa na pewno nie osiągnę ,jednak jestem bardzo zadowolony z efektów moich poczynań
Pędzelek dodał mi powera ,wiec działam

- Tomasz Mańkowski
- Kontakt:
Gdzieś Ty mu orzełka przylepił?
Powinien być nad nosem, z przodu, ewentualnie na lewym okiem (jeśli to 2gi Korpus) nie dalej... to nie Anglik...
skoro mam Cię poganiać jak Pędzelka
Powinien być nad nosem, z przodu, ewentualnie na lewym okiem (jeśli to 2gi Korpus) nie dalej... to nie Anglik...
KFS-miniatures pisze:Pędzelek dodał mi powera ,wiec działam
skoro mam Cię poganiać jak Pędzelka