[G] Arado Ar 234 B-2/N „Nachttigall”

Moderator: Thalgonis

Awatar użytkownika
potez

Re: [G] Arado Ar 234 B-2/N „Nachttigall”

Post autor: potez »

Thalgonis, wszystko spoko, tylko czego on taki krzywy i niewyszlifowany po szpachli? Sie znowu pospieszyles... :lol:
A co do malowania takiego nocnego ciapkowania to jak nie umiesz z wolnej ręki to jest na to bardzo prosty patent, szablon jest akurat slaby do tego bo trudno go pozaginac.
Malujesz ciemniejszym szarym wierzch, z plasteliny czy innego patafixu robisz kuleczki i maskujesz nimi ciapki. Jak juz zrobisz tego jeżozwierza to lecisz od gory jasnoszarym i po ściągnięciu kuleszek masz fajne równe ciapki...
To tak jak byś na przykład w przyszłości jednak chcial zrobić coś tam...
tak, jestem #ponurymodelaż
levee

Post autor: levee »

potez pisze:To tak jak byś na przykład w przyszłości jednak chcial zrobić coś tam...
albo tego zmywał
Thalgonis

Post autor: Thalgonis »

potez pisze:Thalgonis, wszystko spoko, tylko czego on taki krzywy i niewyszlifowany po szpachli? Sie znowu pospieszyles... :lol:
:oops:
potez pisze:A co do malowania takiego nocnego ciapkowania to jak nie umiesz z wolnej ręki to jest na to bardzo prosty patent, szablon jest akurat slaby do tego bo trudno go pozaginac.
No właśnie...
potez pisze:Malujesz ciemniejszym szarym wierzch, z plasteliny czy innego patafixu robisz kuleczki i maskujesz nimi ciapki. Jak juz zrobisz tego jeżozwierza to lecisz od gory jasnoszarym i po ściągnięciu kuleszek masz fajne równe ciapki...
O! To jest „jajko na głowie Dobromira” :piwo:
potez pisze:To tak jak byś na przykład w przyszłości jednak chcial zrobić coś tam...
====================
Thalgonis -> https://modelarstwozpudla.pl/
Thalgonis

levee pisze:
albo tego zmywał
Tego nie!!! Mam go dosyć...

PS. „zaposiadowywuję” jeszcze „oryginał” haski (bo ten revell to jej przepak). Tylko jak bym miał tak samo z 1/3 tubki szpachli w niego pchać, to mi się odechciewa nawet otwierać pudełka...
====================
Awatar użytkownika
potez

Miedzy haska a revellem w zasadzie nie powinno byc różnicy, chyba, że revell pozyczał formy. Miałem kiedys ze dwie takie. Haski tloczone przez revellla ale one mialu lekko metno kremowe szkielka, ktore mozna bylo tylko do kosza wyrzucic.
Arado po prostu takie jest, silniki do skrzydel slabo pasują, trzeba pieścić a nie kitować :piwo:
Rafał B

Post autor: Rafał B »

potez pisze:Thalgonis, wszystko spoko, tylko czego on taki krzywy...
No i co się czepiasz potezu, przeca chłop pisze, że model słabo pasowny, więc jak zaczął kabinę naciągać, to mu się ogon przyciągnął itd, itp :lol:
...jak se portki pod pachy naciągniesz, to tysz dziwnie wyglądał bedziesz :lol:

...a model mnie się podoba, bo lotnicze klimaty nie moje i lepiej bym nie zrobił, tak że ten tego :piwo:
Awatar użytkownika
Szydercza Gała
Rozpierdalator od środka
Rozpierdalator od środka

Post autor: Szydercza Gała »

A to brązowe to wygląda jak rdza. Statki jak wiadomo rdzewiejOM, bo sOM stalowe albo żelazne, jak som stare. Natomiast drzewienne statki raczej nie rdzewiejOM, no i myslałem że samoloty też nie bardzo, bo sOM z Amelinium, albo drewna i szmat.....
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
Obrazek
Thalgonis

Gała, wygląda jak rdza, ale to ziemia jest, nasza, swojska, ewropejska :) Więc mi tu nie wyskakuj z morsKOM wiedzOM o rdzewieniu, Kapitanie :piwo:
====================
Awatar użytkownika
Szydercza Gała
Rozpierdalator od środka
Rozpierdalator od środka

Post autor: Szydercza Gała »

Aaaa bo to podzemny samolot jest, kret znaczy się? I to z odrzutowymi dopalaczami? Chyba biedny Krecik nie ma szans :lol:

Obrazek
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
Obrazek
Awatar użytkownika
potez

Szydercza Gała pisze:, no i myslałem że samoloty też nie bardzo, bo sOM z Amelinium, albo drewna i szmat.....
I byś się zdziwił, ruskie rezewieją bo dużo stali używali więć te wszystkie śruby pięknie rdzewieja a i taki Mig-25 tez nieźle rdza wpierdziela, amerykance myślaly ze on tytanowy, a cwane Iwany go ze stali zrobiły :banana:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Thalgonis”