[W] 3xT-28 / HobbyBoss 1/35
Lista kategorii: Pojazdy wojskowe Pojazdy wojskowe - Warsztaty
Re: [W] 3xT-28 / HobbyBoss 1/35
Na początek bym zrobił to, co napisałem wyżej. Z cieniowaniem możesz poczekać. Jak uznasz, że tych elementów ciemniejszych jest za mało i nie dają wystarczającego efektu, to zastosujesz cieniowanie.
-
Konrad
Tak. Chodziło mi o to żeby zastosować się do tego co napisałeś i zamiast brudem i syfem pierw przelecieć delikatnie Shaderami na bokach tych powierzchni od podstawy do połowy. Przykładowo lekkimi brązami. Potem filtry i reszta. Jeszcze myśle nad pomalowaniem na czerwono tej gwiazdy na dachy wieży.
-
Konrad
Szukając jakiś ciekawych malowań dla T-28 bez anteny, natrafiłem na coś takiego. Musiałbym go tylko maskować, nie wymaluję z ręki jak na BT-2.
No i sam nie wiem czy robić kolejną zimówkę.

No i sam nie wiem czy robić kolejną zimówkę.

Aż się prosi żeby te białe wymalować (przynajmniej kontury - środki można Aero wymalować) pyndzelkiem jakimś washable white, a potem wyciurać.
Nikt u ruskich tego od szablonu nie malował
Nikt u ruskich tego od szablonu nie malował
-
Konrad
Tak, myślałem już o tej Washable podczas wprawek do BT-2 ale jej nie mam na stanie, więc poszedłem w Tamiye. Generalnie kamuflaż jest do zrobienia ale nie pędzlem. Ja nie umiem ani nie lubię malować pędzlem. Jak już to bym użył czarnej masy Miga do maskowania. Muszę się zastanowić czy robić ten kamuflaż. Nie powiem bo stan obecny T-28 wprawia mnie w zadowolenie. Póki co dodałem kilka kropel żółtego do bazy żeby go jeszcze trochę ożywić oraz pomalowałem pare detali. Będę robić trzy T-28. Jeden już pokazałem, drugi to L-10 w służbie Fińskiej a trzeci z dodatkowym opancerzeniem - temat otwarty. Może tam zaszaleje z zimowym kamuflażem.

-
Konrad
Pomalowałem detale. Tak jak w przypadku T-35, nie wiem czy kłaść teraz kalkomanie czy nałożyć Shadery.

Kalki. Cała chemia po kalkach aby one się też „zużyły”.
Spooter ma rację, inaczej kalki się od reszty odetną.