[W] 3xT-28 / HobbyBoss 1/35
Lista kategorii: Pojazdy wojskowe Pojazdy wojskowe - Warsztaty
Re: [W] 3xT-28 / HobbyBoss 1/35
Fajnie to wygląda. Ale na tym większym, na bocznych pancerzach, stonuj trochę te krechy. One już na tym etapie powinny być mniej widoczne. A póki co robi się trochę zebrowato. Sam kiedyś tak przegiąłem.
-
Konrad
Na T-35 jest tylko filtr. Jeszcze nic nie robiłem tam olejami. A chce mieć też trochę bardziej kontrastowy efekt, żeby to wszystko nie zginęło pod kurzem. Druga sprawa jest taka, że oświetlałem to bezpośrednio lampką wiec efekt też jest spotęgowany. Zajrzyj na warsztat T-35, tam jest wszystko w normie. Tak myśle.
-
Konrad
Biedronka. Użyłem farb Rembrandt, VAN GOGH i Abteilung. Pędzlami Mig, rozcierałem oleje używając ABT111.

Cienie.

Jeszcze rozjaśnienia.

Cienie.

Jeszcze rozjaśnienia.

-
Konrad
Zastosowałem częściowo washa, to pierwszy z trzech planowanych. Użyłem jasnego koloru, ABT035. Buff, przy okazji nadając delikatne zakurzenie. Następnie użyje AK 4061 Sand Yellow Deposit a potem pewnie coś ciemnego w zakamarki. Chciałem uzyskać jasny efekt.
Szkoda, że aparat w telefonie nie uwidocznia połowy efektów.

Szkoda, że aparat w telefonie nie uwidocznia połowy efektów.

Fajnie że masz tyle czasu aby poświęcić go modelom. Dzisiaj moja podstępna żona napaliła w kominku, otworzyła wino No i jak tu iść do modeli?