[W] 3xT-28 / HobbyBoss 1/35
Lista kategorii: Pojazdy wojskowe Pojazdy wojskowe - Warsztaty
-
Konrad
Re: [W] 3xT-28 / HobbyBoss 1/35
Wash to trzy produkty; AK4061 + ABT111 i AK677. Na rdzawe elementy nałożyłem washa z farby VAN GOGH 276 AZO Orange.

-
Konrad
Narazie to tyle jeżeli chodzi o tego T-28. W kolejce obicia ale to pewnie za jakiś czas. Mam ochotę dokończyć drugiego T-28 i wziąć się za trzeciego, którym będzie wczesny typ czołgu.

-
Konrad
Wash AK677 na gąsienicach. Od środka przetarłem je kredką AK10018.

Jak malowałeś kankę na mleko?
-
Konrad
Pierwszy zamysł był na sreberko, Gunze 8. Potem jednak stwierdziłem, że to zbyt oklepane więc się pobawiłem dalej i użyłem czarnego preshadingu i delikatnego filtra w kolorze niebiesko-szarym. Nie pamietam jakie farby użyłem. Na koniec dwa odcienie szarości, chyba Gunze H82 i Tamiya XF-63. Potem to co na reszcie, filtry i washe. Filtr A. MIG - 1508 i wash A. MIG - 1007. Tyle pamiętam.
-
Konrad
Drugi T-28 z L-10 czeka na blaszki a ja ostatnio myślałem nad trzecim T-28, którego początkowo chciałem wykonać w wersji z opancerzeniem. Ta wersja wyróżnia się tym, że czołg nie posiada anteny ramowej i ma płyty pancerne. Myśle sobie, kurde, trzy T-28 i ani jednego bez pięknej anteny ramowej - nie może tak być. Ostatecznie zdecydowałem się na wczesnego T-28 z armatą KT-28 i pojedynczym włazem na wieży, malowanie czołgu pudełkowe. Model jutro powinien być już w paczkomacie więc po pracy zabiorę się za składanie. Postaram się zrobić dwa na raz, drugiego i trzeciego.

-
levee
brawo, słuszna decyzja.
i przecież można zrobić czwartego T-28 z dopancerzeniem
byłaby piękna kolekcja, murowany kandydat na medal w Miszczostwach Polski Kolekcji w Toruniu
i przecież można zrobić czwartego T-28 z dopancerzeniem
byłaby piękna kolekcja, murowany kandydat na medal w Miszczostwach Polski Kolekcji w Toruniu