rozkosznyJBZ pisze:A ha
-BSP
-śmieszny
-przezabawny
Samoloty się jednak brudzą (WWII)
Re: Samoloty się jednak brudzą (WWII)
nieco bardziej podkurwiony SKAYRAIDER pisze: głupich nie sieją, sami się rodzą.
myślałem ze jesteś tylko głupi, ale ty jesteś bardzo głupi i do tego niewychowany.
tyfus to tyfus !
Achtuntg! Nity smiesznie wyciekają.

Pas antyodblaskowy przezabawnie złuszczony.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Pewnie kurczaka z rożna swinie na nim jadły.JBZ pisze:Pas antyodblaskowy przezabawnie złuszczony.
A propos pilotów, w każdych wspomnieniach jakie czytałem autor zobaczył samolot i postanowił zostać pilotem. Po czym każdy nim za chwilę był. Wie ktoś jakie były wymogi w IIWW? Wystarczyło chcieć, czy trzeba było umieć czytać np. (Na Pearl Harbour jest scenka jak jeden literek nie rozróżnia, ale go przepychają.)
Ciekawe czy wtedy to była fabryka pilotów i dopiero rzeczywistość pokazywała który przeżyje. Nie chcę być niemiły więc nie pokażę palcem, ale jak czasem widzę niektóre twarze to mam wątpliwości, że odróżnili samolot od krowy...
Wiesz co z tego co się orientuję to przynajmniej w US przed wojną dużo pilotów wyprodukowały te wszystkie kluby lotnicze przy ichnich uniwerach, ale czytałem wspomnienia pilota, który latał w 8 AF gdzieś w 44 i facet sam przyznał, że miał naprawdę minimalne wykształcenie - nie pamiętam czy nawet skończoną szkołę średnią.tankmania pisze:Pewnie kurczaka z rożna swinie na nim jadły.JBZ pisze:Pas antyodblaskowy przezabawnie złuszczony.
A propos pilotów, w każdych wspomnieniach jakie czytałem autor zobaczył samolot i postanowił zostać pilotem. Po czym każdy nim za chwilę był. Wie ktoś jakie były wymogi w IIWW? Wystarczyło chcieć, czy trzeba było umieć czytać np. (Na Pearl Harbour jest scenka jak jeden literek nie rozróżnia, ale go przepychają.)
Ciekawe czy wtedy to była fabryka pilotów i dopiero rzeczywistość pokazywała który przeżyje. Nie chcę być niemiły więc nie pokażę palcem, ale jak czasem widzę niektóre twarze to mam wątpliwości, że odróżnili samolot od krowy...
Średnie wykształcenie nie było wymogiem nawet dla oficera (czyli jak w przysłowiu). Chuck Yeager został generałem ale NASA nie przyjeła go do programu Gemini z uwagi na brak matury.TGMJ pisze:facet sam przyznał, że miał naprawdę minimalne wykształcenie - nie pamiętam czy nawet skończoną szkołę średnią.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
A Niemcy? Mam wrażenie, że z kolei u nich to była klika.
Brudnopis czy pamietnik?

- KFS-miniatures
- Kontakt:
-
Slash
Ten B-25 to któryś okrągły egzemplarz i wszyscy z fabryki się podpisali. Tak samo było z jakimś okrągłym Hellcatem i z pięciotysięczną B-17. Widziałem chyba nawet jej fotkę z lotu w formacji czy coś