sie robi sie

Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Re: sie robi sie

Post autor: KFS-miniatures »

jacek, sory, nie traktuj tej odpowiedzi osobiście, ale..

to jest przykład pytania podręcznikowo debilnego. model na etapie malowania aerografem, nawet jeszcze nie skonczonego, a tu nagle pojawia się zagajenie o finalne wykończenie powierzchni. to jak byś murarza stawiającego scianę pytał, czy będzie ona pomalowana białą czy niebieską farbą.
Awatar użytkownika
Bercik

Post autor: Bercik »

Dałeś radę z malowaniem...
Obrazek
Awatar użytkownika
Robert P

Post autor: Robert P »

KFS-miniatures pisze:model na etapie malowania aerografem, nawet jeszcze nie skonczonego
Czy to znaczy, że to co widać, to coś w rodzaju preshadingu?
Slash

Post autor: Slash »

KFS-miniatures pisze: to jest przykład pytania podręcznikowo debilnego. model na etapie malowania aerografem, nawet jeszcze nie skonczonego, a tu nagle pojawia się zagajenie o finalne wykończenie powierzchni. to jak byś murarza stawiającego scianę pytał, czy będzie ona pomalowana białą czy niebieską farbą.
Głupie to podobno są odpowiedzi. Może Jacek założył, że masz przyjęty jakiś plan tudzież pomysł na finalny efekt.
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Slash pisze:Głupie to podobno są odpowiedzi.
ta pogłoska umarła wraz z narodzinami internetu. czyli jakies dwie dekady temu
Slash pisze:Może Jacek założył, że masz przyjęty jakiś plan tudzież pomysł na finalny efekt.
abstrachując od tego, ze wciąz nie mam pomysłu na ten model, pytanie o finalne wykonczenie na wstępie prac jest cokolwiek kretyńskie.
Robert P pisze:Czy to znaczy, że to co widać, to coś w rodzaju preshadingu?
nie. to finalne aerografowanie. upraszczając sobie cały proces malowania zmieniłem kolejnosc wielu zabiegów. ze względy na specyfikę modelu. jaki bedzie efekt? nie wiem. to jest eksperyment
Awatar użytkownika
Robert P

Skoro eksperyment, to trzeba zaczekać. Ta siatka jasnych linii na grzbiecie wydaje się odstawać od reszty intensywnością, i myślałem że będziesz z górą coś jeszcze robił, ale pewnie szykuje się jakieś zaskoczenie ;)
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Robert P pisze:Ta siatka jasnych linii na grzbiecie wydaje się odstawać od reszty intensywnością
bo tak ma być:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

przy czym, jak wspominalełm, zabawa polega na tym, zeby sie nie napierdolic przy robocie, a osiągnąć zamierzony efekt. obaczym. jutro
Awatar użytkownika
Robert P

KFS-miniatures pisze:bo tak ma być:
aha...nie widziałem wcześniej tematu oryginału.
Slash

Post autor: Slash »

KFS-miniatures pisze: abstrachując od tego, ze wciąz nie mam pomysłu na ten model, pytanie o finalne wykonczenie na wstępie prac jest cokolwiek kretyńskie.
Czyli mamy realnie zakładać, że na finał model może być tak samo biały w żółte paski jak ogólnie matowy bądź błyszczący ?
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

ja nie wiem co ty zakładasz, a już na pewno nie rozumiem do czego zmierzasz..
ODPOWIEDZ

Wróć do „KFS-miniatures”