Abstrahując od tego co tam Ci się żarzy pod sufitem to robiąc dla siebie trzeba maskować bo są jednak ostre krawędzie. Co to za moda malowania obrysów "luków"? Jest jakaś tego idea z sensem?KFS-miniatures pisze:![]()
sie robi sie
Re: sie robi sie
Spoko, ja tam spokojny człowiek jestem (przynajmniej w lepiackich sprawach).KFS-miniatures pisze:jacek, sory, nie traktuj tej odpowiedzi osobiście, ale..
KFS-miniatures pisze:to jest przykład pytania podręcznikowo debilnego.
Pytam się malarza, nie murarza. Chyba że zajrzy tu jeszcze glazurnikKFS-miniatures pisze:model na etapie malowania aerografem, nawet jeszcze nie skonczonego, a tu nagle pojawia się zagajenie o finalne wykończenie powierzchni. to jak byś murarza stawiającego scianę pytał, czy będzie ona pomalowana białą czy niebieską farbą.
AnoSlash pisze: Może Jacek założył, że masz przyjęty jakiś plan tudzież pomysł na finalny efekt.
Bez złośliwości (z mojej strony) uważam że trzeba było napisać tak od razu. Malowanie F-22 i F-35 w technologii Have Glass przypomina, przynajmniej na zdjęciach, samochodowy lakier kameleon.KFS-miniatures pisze:abstrachując od tego, ze wciąz nie mam pomysłu na ten model, pytanie o finalne wykonczenie na wstępie prac jest cokolwiek kretyńskie.
Obrys luków to ostre krawędzie zwiększające widzalność samolotu na ekranie wrogiego radaru. Przypuszczam że jest to nie tylko inny kolor ale i inny materiał z jakiego wykonano krawędzie wszystkich ruchomych elemntów.tankmania pisze:Co to za moda malowania obrysów "luków"? Jest jakaś tego idea z sensem?
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
- KFS-miniatures
- Kontakt:
myślę, ze tu jest poledo popisu dla jakiegos producenta kalkomaniitankmania pisze:robiąc dla siebie trzeba maskować bo są jednak ostre krawędzie
ja natomiast uzyskałem efekt jaki chciałem. no prawie, troszkę za mały kontrast mi wyszedł

Wygląda ok, tylko ja bym te szarości brązem złamał bardziej. Chyba, że monitor przekłamuje.KFS-miniatures pisze: ja natomiast uzyskałem efekt jaki chciałem. no prawie, troszkę za mały kontrast mi wyszedł
- KFS-miniatures
- Kontakt:
jak bym robił drugi, a mam nadzieję, ze nie będe, to bym inaczej do kolorów podszedł. jasne krawedzie zrobił bym jeszcze jasniejsze, a łoszował nie van dykiem a mieszanką rzeczonego z brązem. i wydaje mi się, ze trafiło by w punkt.
na zmianę odcienia mam jednak jeszcze parę pomysłow. tylko czasu nie za wiele na eksperymenty
na zmianę odcienia mam jednak jeszcze parę pomysłow. tylko czasu nie za wiele na eksperymenty
Maskowałeś te szare zygzaki????
- KFS-miniatures
- Kontakt:
no przeciez pisałem, ze szkoda mi czasu na takie głupoty i bede knuł jak obejsc konieczność maskowania..
A masz takie urządzenie jak pędzel?KFS-miniatures pisze:no przeciez pisałem, ze szkoda mi czasu na takie głupoty i bede knuł jak obejsc konieczność maskowania..
- KFS-miniatures
- Kontakt:
pewnie by się jakiś znalazł. a co?
Z cyklu podręcznikowo głupich pytań-co to jest pędzel?
Poza cyklem-nie ogarniam co zrobiłeś temu Lajgtiningu ale bardzo to realnie wygląda.
Poza cyklem-nie ogarniam co zrobiłeś temu Lajgtiningu ale bardzo to realnie wygląda.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.