Persona non grata - ankieta.
-
Slash
Re: Persona non grata - ankieta.
Jak czytam takie wypowiedzi to mi się WOS w liceum przypomina i te wszystkie mądre humanisty, które po przyswojeniu nagłówków z Wikipedii zostali najmądrzejszymi politologami spośród wszystkich najmądrzejszych. Ja po prostu zaznaczyłem tak jakby zaznaczył Kali, który nie chce żeby ktoś poza nim rypał jego owce.
Sorry Spiton, ale tak to ca wygląda. Za bardzo sięgasz do analogii struktury państwa.Slash pisze:Jak czytam takie wypowiedzi to mi się WOS w liceum przypomina i te wszystkie mądre humanisty, które po przyswojeniu nagłówków z Wikipedii zostali najmądrzejszymi politologami spośród wszystkich najmądrzejszych. Ja po prostu zaznaczyłem tak jakby zaznaczył Kali, który nie chce żeby ktoś poza nim rypał jego owce.
Tutaj chodzi o mały zwykły blok mieszkalny w którym jeden z mieszkańców chodzi i dzwoni po kolei do drzwi i pyta czy masz suchy chleb dla konia. Dzwoni między 7:00 a 22:00, nie klnie, nie chałasuje, pyta grzecznie. Wszystko zgodnie z prawem. Nawet na Policję nie możesz zgłosić. Tyle, że robi to czy chcesz, czy nie chcesz i w takiej częstotliwości jaka mu pasuje.
A pytanie jest proste. Czy mieszkańcy bloku chcą mieć mozliwość głosowania żeby go z bloku wyjebać, czy chcą być skazani na jego towarzystwo i jego dzwonienie do drzwi.
-
spiton
Kochani. Na tym forum sa przestrzenie, w których każdy jest adminem. Każdy ma możliwość prezentowania swoich modeli właśnie w takim miejscu. I tam wolno nam robić cosie chce. Mój "dom" moje prawa ! I to jest bardzo dobre.
W przestrzeni publicznej natomiast panuje wolność wypowiedzi.I to tez jest bardzo dobre.Można jak Grzegorz bez pardonu krytykować psując klimat, ale można tez linczować go bez przebierania w słowa. I to tez jest dobre.
Jak ktoś stanie się persona non grata, to nie będzie wpuszczany do naszych "domów" i to da jej do zrozumienia, że jest nieakceptowany.
Ja moje modele będę pokazywał w moim"domu" gdzie będę moderował jak będę uważał za stosowne.
I te zasady są dla mnie bardzo ważne. Jak zaczniemy banować i te zasady łamać to zabawa się skończy.
Tak sobie myślę, że być może Grzegorz właśnie do tego chce nas sprowokować. Postarajmy się nie dać ,-)).
W przestrzeni publicznej natomiast panuje wolność wypowiedzi.I to tez jest bardzo dobre.Można jak Grzegorz bez pardonu krytykować psując klimat, ale można tez linczować go bez przebierania w słowa. I to tez jest dobre.
Jak ktoś stanie się persona non grata, to nie będzie wpuszczany do naszych "domów" i to da jej do zrozumienia, że jest nieakceptowany.
Ja moje modele będę pokazywał w moim"domu" gdzie będę moderował jak będę uważał za stosowne.
I te zasady są dla mnie bardzo ważne. Jak zaczniemy banować i te zasady łamać to zabawa się skończy.
Tak sobie myślę, że być może Grzegorz właśnie do tego chce nas sprowokować. Postarajmy się nie dać ,-)).
A to z kolei jest druga strona medalu która też jest prawdą.spiton pisze:Kochani. Na tym forum sa przestrzenie, w których każdy jest adminem. Każdy ma możliwość prezentowania swoich modeli właśnie w takim miejscu. I tam wolno nam robić cosie chce. Mój "dom" moje prawa ! I to jest bardzo dobre.
Teraz najlepiej w tym wszystkim znaleźć sobie złoty środek. Jednak galerie nie są po to żeby się jakiemuś młynarzowi woda na młyn lała. Są trzy poziomy piekła i można w nich pisać największe brednie świata. Dlatego takie ewidentne 'warsztaty ersystyczne" tam będą przenoszone.
I nie jest to ban, nie jest to kłóda, można ciągnąć temat do końca świata i z powrotem. Można tam robić mistrzostwo świata w pierdoleniu, albo bić nowy rekord złotych myśli.
Skoro forum jest przeważnie modelarskie, to niech to co modelarskie nie będzie mieszane z czyimiś fobiami. A jak ktoś się brzydzi to niech tam nie zagląda.
-
Slash
Tylko Spiton na razie masz 3 wątki z modelami i 360 postów w ogóle. Podobny stosunek modelarstwa do reszty utrzymuje się na tym forum cały czas. Poza wątkiem Bredy ostatnio chyba nie było stricte modelarskiego wątku, który prosiłby się o wyjebanie tego i owego. Po prost trzeba sobie zadać ważne pytanie. Czy chodzi mi w tym wszystkim o pierdolenie na forum czy o modele. Bo obawiam się, że niektórym o to pierwsze i bardzo skutecznie potrafią strolować resztę.
Ty masz Bartek 370 na 2? Dobrze pamietam?
Właśnie o to chodzi żeby nikt Ci nie pierdolił nad łepetyną "to jest forum modelarskie, nie pierdol o dupie maryny, zamiast pierdolić to idź kleić..." i pozamykał wszystko w pizdu co nie o modelach.
Forum dla modelarzy, entuzjastów, hobbystów... ale tak żeby się nie posrać z tego powodu. Mam tu kumpla, tam i tam i tu... łączy nas modelarstwo, ale to nie znaczy, że nie możemy pogadać o wszystkim.
Takich modelarskich o modelach to masz ponad 10 na bidę.
I proszę Cię, bez infantylizmu, że można właściwie pisać bzdury i nie pokazywać modeli. Bo już czuję ten oddech na szyi.
Owszem, można. Nikogo za to nie wyrzucę. To tylko Twoja wolna wola, że pokazujesz czy i jakim jesteś modelarzem i czy w ogóle chcesz być. Tylko nie płacz jak Ci ktoś napisze, że dużo pierdolisz, a nic nie robisz. Bo to też można.
Właśnie o to chodzi żeby nikt Ci nie pierdolił nad łepetyną "to jest forum modelarskie, nie pierdol o dupie maryny, zamiast pierdolić to idź kleić..." i pozamykał wszystko w pizdu co nie o modelach.
Forum dla modelarzy, entuzjastów, hobbystów... ale tak żeby się nie posrać z tego powodu. Mam tu kumpla, tam i tam i tu... łączy nas modelarstwo, ale to nie znaczy, że nie możemy pogadać o wszystkim.
Takich modelarskich o modelach to masz ponad 10 na bidę.
I proszę Cię, bez infantylizmu, że można właściwie pisać bzdury i nie pokazywać modeli. Bo już czuję ten oddech na szyi.
Owszem, można. Nikogo za to nie wyrzucę. To tylko Twoja wolna wola, że pokazujesz czy i jakim jesteś modelarzem i czy w ogóle chcesz być. Tylko nie płacz jak Ci ktoś napisze, że dużo pierdolisz, a nic nie robisz. Bo to też można.
-
Grzegorz2107
Albo modele, albo pierdolenie? Nie sądzę, że powinniśmy stać przed takim wyborem. Ja bym proponował, żeby pierdolenie ograniczało się do modeli. I byłoby dużo lepiej. Ktoś już gdzieś proponował forum dyskusyjne bez dyskusji, wtedy pola do konfliktów by nie było, ale to jednak nie jest najszczęśliwszy pomysł.Slash pisze: Czy chodzi mi w tym wszystkim o pierdolenie na forum czy o modele? Bo obawiam się, że niektórym o to pierwsze i bardzo skutecznie potrafią strolować resztę.
-
Grzegorz2107
Naprawdę uważasz, że "bez przebierania w słowa" to też jest dobre?spiton pisze:
W przestrzeni publicznej natomiast panuje wolność wypowiedzi.I to tez jest bardzo dobre.Można jak Grzegorz bez pardonu krytykować psując klimat, ale można tez linczować go bez przebierania w słowa. I to tez jest dobre..
Potrafisz czytać, czy masz taki tupet, że wydaje Ci się, że to Ty będziesz ustalał poziom dna?Grzegorz2107 pisze: Naprawdę uważasz, że "bez przebierania w słowa" to też jest dobre?
Kto wiatr sieje, ten burzę zbiera. Znasz takie przysłowie?
-
Slash
Niech każdy ma takie proporcje modeli do pierdolenia jak mu pasuje. Tylko, że pierdolenie w wydaniu tego forum jest bardzo ciężkostrawne.