sie robi sie

tankmania

Re: sie robi sie

Post autor: tankmania »

levee pisze: A "odległość czasowa" tego malunku i prezentowanych wyżej pacynkach wyrażona w pomalowanych sztukach to ile?
Chyba 6 lat, ale to akurat nie jest definicja.
Bo, jeszcze po tej były babole.
Bo, jeszcze przed tymi były dobre.
Bo, jakość to ćwiczenia, ćwiczenia, ćwiczenia. Od patrzenia na dobre, dobrze się nie zrobi.

Jak ktoś pokaże (bo z opisów internetowych i gazetowych nawet jeżeli coś się wyniesie to trwa dużo dłużej niż jak ktoś pokaże na żywo) to poprawnie w miarę zaczynasz robić szybko, ale jakość poprawiasz do końca życia.
tankmania

Błąd kompozycyjny. Idzie prawym bokiem do ściany, więc powinien być po innej przekątnej.
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

kompozycja wymuszona poniekad figurkami, jakie miałem. inna sprawa, ze przy mocowaniu czołgu jebnąłem się o pól centymetra, które jednak robi róznicę.
poza tym, to jest widok 'od frontu':

Obrazek

..czyli kompozycyjnie tak, że nawet pajacyk by pochwalił
tankmania

KFS-miniatures pisze: poza tym, to jest widok 'od frontu':
A podstawka to kwadrat czy prostokąt? Bo ja mam wrażenie, że prostokąt, a wtedy to nie może być front. Jeżeli natomiast kwadrat to ok, ale czołg jest za bardzo na wprost jak pisałeś.
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

kwadrat. 17x17. tank powinien byc nie tyle pod innym kątem, co pól centymetra w lewy górny rog pchnięty (patrzac na ostatni fotogram). wtedy z tyłu było by mniej pustej przestrzeni, ludki miały by odorbinę wiecej przestrzeni; całosc była by bardziej równomiernie wypełniona.
mimo wszystko, obstawac bede przy stanowisku, ze są to co najwyzej niedociągnięcia, a nie bład. to jest winieta, która ma przód, tył itd. równie dobrze mogła by to być scenka miejska z fasada budynku, gdzie tez oczywistym jest, że nie bedzie sie jej oglądac od dupy strony.
el Rozito

Post autor: el Rozito »

Czołg gites, odrapania miszczostwo, runo na podstawce fajne, na figurki chyba się jeszcze nie "nauczyłem" patrzeć :lol:
rollingstones

Post autor: rollingstones »

ja tam nie idzę żadnych błędów. Napisze co mi się nie podoba- ta szmata z tyłu pojazdu odstaje od reszty fakturą i malowaniem.
jednak ogólnie kolego - pierwsza twa praca którą bym kupił!!! Jest w moim guście
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

no, szerman skonczny to mogę wrócic do vantoura. a przy okazji otworzyłem kolejne pudełko

Obrazek
Awatar użytkownika
Robert P

Post autor: Robert P »

KFS-miniatures pisze:a przy okazji otworzyłem kolejne pudełko
Z Czarną Wdową....zajebiście :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „KFS-miniatures”