Dokładnie. Wstawki z cienkiego polistyrenu i odrobina szpachli rozwiążą kłopot. Niebawem będziemy cieszyć oczy poprawionym i dokończonym modelem .tankmania pisze: Paweł ma rację i łatwo to można naprawić.
Mig-29A Fulcrum A | 1:48 Academy
- Paweł Czarnocki
Re: Mig-29A Fulcrum A | 1:48 Academy
A ja bym tam wcisnął masę dwuskładnikową. Cieniutki wałeczek wcisnął, przeleciał wzdłuż wykałaczką, a naddatek umył ciepłą wodą z mydłem. Nie uszkodzi to lakieru, na to łoszyk i rejdi.Paweł Czarnocki pisze:Dokładnie. Wstawki z cienkiego polistyrenu i odrobina szpachli rozwiążą kłopot. Niebawem będziemy cieszyć oczy poprawionym i dokończonym modelem .tankmania pisze: Paweł ma rację i łatwo to można naprawić.
Edit.
A to nacięcie wzdłuż statecznika ma być, czy też trzeba zlikwidować bo nie mogę dopatrzyć na fotce. Bo jeżeli też to i tak trzeba cały statecznik malować.
Nacięcia widze. Nie widze za to ugięcia steru.
Takie nacięcie to nieproblem. Ja bym jednak poszedł w pcw i lekko zapuścil szarym po czym ponownie przewashowal i będzie git.
Takie nacięcie to nieproblem. Ja bym jednak poszedł w pcw i lekko zapuścil szarym po czym ponownie przewashowal i będzie git.
Jak dla Ciebie Jacku troche za brudno to znaczy ze jest okJak na mój gust trochę za brudno na spodzie.
A dziekuje.ale technicznie bardzo ładne to
No tak jakos wyszloDla mnie trochę oszołomiaste są odpryski, jakby go przez chaszcze przeciągali. Ale idea i wykonanie mi się podoba.
Pawel, Czarny, macie racje. Ponacinalem ster wysokosci od statecznika, zaszpachlowalem laczenie go z kadlubem. Ale to wynik perfidnej ignorancji dokumentacji. ma kulpa. Szczeline zaszpachluje, ale odcinac statecznika juz nie bede. A tak jakos podejrzanie hujowo pasowal ten statecznik do kadluba
Ugiecia steru nie ma, chociaz mialem na to ochote. Ale bym narobil
Powoli koncze dol, potem trojkolorowa gora, pojade duzo subtelniej z sola. Obadasie
Bywa!Lukasz pisze:Ale to wynik perfidnej ignorancji dokumentacji. ma kulpa. Szczeline zaszpachluje, ale odcinac statecznika juz nie bede.
Najlepszym się zdarza, a ja to dopiero potrafię być ignorantem
Ważne, że potrafisz przyznać się do błędu i nie wymyślać karkołomnych teorii, dlaczego powstało coś tak, a nie inaczej...
...niektórzy to potrafią.
Wielkim jest ten, kto uznaje swe pomyłki
...a statecznika nie odcinaj, przetrasuj linie.
Ja to dopiero mam jazdę. Najpierw tydzień studiuję dokumentację. Później robię, ale nie sprawdzam bo przecież mam zajebistą pamięć więc nie ma sensu. Później mi się coś zaczyna nie zgadzać/nie mieścić, albo ktoś mi pokazuje, że coś jest nie tak więc każe mu się gonić bo widziałem więc wiem. Później jak się okazuje, że jednak nie jestem taki idealny jak mi się wydaje model ląduje w kącie, a po dwóch tygodniach wyciągam go i połowę rozbieram żeby poprawić.marder pisze:Najlepszym się zdarza, a ja to dopiero potrafię być ignorantem![]()
I tak kurwa trzydzieści lat nie mogę się nauczyć żeby sprawdzać to co robię.
tankmania pisze:...
...no to chyba już wiem wszystko
...no i czym skorupka za młodu...
Ale wracając do dwudziestkidziewiątki, to fajnie się zapowiada, śledzę dalej.
dzieki marder 
Tanku pojechales z tymi swoimi nawykami
No i pare krokow blizej konca, a wlasciwie dopiero poczatek najlepszego etapu - malowania gory.

Tanku pojechales z tymi swoimi nawykami
No i pare krokow blizej konca, a wlasciwie dopiero poczatek najlepszego etapu - malowania gory.

Bathin pisze:Żeby tylko ss-many Tobie listu nie wysłali
Vielen Dank für MiG mit krzeuzt!
Modellbauerforum aus Fatherland.