Spitfire Mk.IXc Eduard 1/48
Moderator: JBZ
Re: Spitfire Mk.IXc Eduard 1/48

Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
- KFS-miniatures
- Kontakt:
a po co marnujesz tyle czasu na tak sumienne maskowanie? jak spiton malujesz spryskiwaczem do roślin szkalrniowych czy szprejem?
Coby granice kolorów idealnie odpowiadały edkowej instukcji, która najpewniej nie ma dużo wspólnego z rzeczywistością (o czym dowiem się później). Czasu zeszło koło 2 godz.KFS-miniatures pisze:a po co marnujesz tyle czasu na tak sumienne maskowanie? jak spiton malujesz spryskiwaczem do roślin szkalrniowych czy szprejem?
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
hmm fajnie
chyBA
KURDE
chyBA
KURDE
Też tak maskuję sumiennie jak Jacek. Czasem jedno, dwa psiknięcia za daleko na inny kolor kamuflażu potrafią sprawić, że potem poprawki zajmują więcej czasu niż to maskowanie.KFS-miniatures pisze:a po co marnujesz tyle czasu na tak sumienne maskowanie? jak spiton malujesz spryskiwaczem do roślin szkalrniowych czy szprejem?
-
Robert O.
zamiast tasmą ,maskolem znacznie szybciej i łatwiej zamaskowac
Pewnie tak ale zrywanie taśmy jest mniej stresujące niż zrywanie maskolu. Dla wyjaśnienia maskol dałem bo ntaśma, nówka, nieśmigana zaczeła się odklejać w obłych okolicach.Robert O. pisze:zamiast tasmą ,maskolem znacznie szybciej i łatwiej zamaskowac
Zmalowany

Gorzej

lepiej

ujdzie

lepiej

ujdzie