Nie mam jeszcze podkładu bo ktoś mi zaproponował, żebym spróbował na początku od benzyny aptecznej.... nie wiem czy to się jeszcze da dostać....
Mam nadzieję, że uda mi się w tym tygodniu do tego usiąść bo mnie ręce już swędzą
Jestem po skompletowaniu całej wanny, następnym krokiem jest składanie kół. dokładnie teraz nie wiem co powinienem zrobić, zabezpieczyć ją przed malowaniem jeśli tak to czym. Jakie macie pomysły na kolorystykę.
Witam, testowałem farby Hataka dziś. Powiem tyle że są trudne w obsłudze, często zatykają Air brush'a. I to chyba ich główny problem. Kryją słabo, ale schną szybko i można pomalować drugi raz. Dlatego że są rzadkie maja tendencje do zalewania powierzchni. Więc lepiej pomalować model na kilka razy. Przez zatykanie airbrush'a problematyczne staje się pomalowanie dużych powierzchni która to czynność zajmuje czas. Od czasu do czasu trzeba psiknąć na gazetę z dyszą odchyloną na maxa w celu przedmuchania zasychającej farby. Ja do malowania farb prawie nie rozcieńczałem, ponieważ rozcieńczone nawet 1/10 kryły tragicznie i praktycznie sikały przezroczystym płynem. Chyba że ktoś z was ma lepszy sposób na te farby?
Airbrush zatyka się chyba ponieważ zaschnięta farba ma tendencje do zamieniania się w farfocle lub granulki. Za nic nie da się jej rozpuścić ponownie.
Nie polecam tych farb początkującym modelarzom.