Kalafonia to właśnie topnik, z tym że naturalny bodaj żywica sosnowa.MIRO pisze:318 lat temu na ZPT używaliśmy przy lutowaniu kalafoni. Czy teraz jest to zbędnę? Czy wystarczy topnik i cyna?
lutownica
Re: lutownica
Of kors, nawet nie wiesz jakie wyrzeczenia ponoszę aby tam być więc jeśli dożyję to będę.Panzer pisze:Tomek, a Ty będziesz w Bytomiu?
nieco bardziej podkurwiony SKAYRAIDER pisze: głupich nie sieją, sami się rodzą.
myślałem ze jesteś tylko głupi, ale ty jesteś bardzo głupi i do tego niewychowany.
tyfus to tyfus !
-
Tomasz Hejmo
Jasne, ja bardzo chętnie popatrzę! Żebyś tylko Miguela nie przyćmił 
Właśnie to chciałem Ci nieśmiało zaproponować, czy jeżeli byłaby taka możliwość to pokazałbyś jak to się je, a ja bardzo chętnie się dokształcę, a przede wszystkim zobaczę, czy ta technologia nadaje się do moich mikrobów w 1:72.Tomek pisze:Mam wziąć sprzęt do lutowania i zrobimy jakięs małe warsztaty?
Komentarze na polskich forach dyskusyjnych? Tak ja to widzę:

- KFS-miniatures
- Kontakt:
to jeszcze istotne pytanie- kiedy?
Ok wezmę sprzęt i blaszki. Myślę, że do 72 się nada bo lutowałem naprawdę małe detale , dokupię kilka różnych grotów i obadamy jakim te maleństwa się najlepiej lutuje.
Napiszę do organizatora czy da radę udostępnić jakiś stolik i gniazdko.
Napiszę do organizatora czy da radę udostępnić jakiś stolik i gniazdko.
myślałem ze jesteś tylko głupi, ale ty jesteś bardzo głupi i do tego niewychowany.
tyfus to tyfus !
- KFS-miniatures
- Kontakt:
technicznie to nie bedzie problemu, natomiast nie bez przyczyny pytam kiedy. dajmy na to w sobote jest juz taka kumulacja 'atrakcji' że festiwal powinien trwac od 6 do 22, zeby sie to wszystko nie zazębiałoTomek pisze:Napiszę do organizatora czy da radę udostępnić jakiś stolik i gniazdko.
A co- planuja jakis przedluzony pokaz antyterrorystyczny przy uzyciu harcerzy?
A ze Szwecji ma być jakiś gość bo nie wiem czy brać bejsbola...
Wiesz Kamil, ja nie mam ambicji robić żadnego pokazu bo tam nie ma co pokazywać gdyż to proste wręcz banalne. Smarujesz topnikiem miejsce łączenia, przykładasz rozgrzany grot z cyną i gotowe. Mi bardziej chodzi o to aby ktoś niezdecydowany miał możliwość spróbowania samemu zanim kupi topnik, cyne i stację czy mu to odpowiada.
Jak będzie możliwość to gdzieś z boku udostępnię to co mam do spróbowania a jak się nie da na miejscu to będzie okazja popróbować w węższym gronie bo zdaje się że ja, ty czy Radek nocujemy w tej samej miejscówce.
Jak będzie możliwość to gdzieś z boku udostępnię to co mam do spróbowania a jak się nie da na miejscu to będzie okazja popróbować w węższym gronie bo zdaje się że ja, ty czy Radek nocujemy w tej samej miejscówce.
tyfus to tyfus !