[W] Różne takie

Moderator: Arcturus

Awatar użytkownika
PawelG.

Re: [W] Różne takie

Post autor: PawelG. »

Podoba mi się spód, fajnie się różnicuje srebrny z błękitem.
Pzdr Paweł
Awatar użytkownika
JBZ

Post autor: JBZ »

RAF będzie?
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Awatar użytkownika
Arcturus

Post autor: Arcturus »

RAF ma być, tyle że to lekko pod górkę. Na razie paczałem za kalkomaniami których możnaby użyć, ale bez efektu. Coś się wymyśli. Jeśli dopasuję same rondle to prostokąt na spód się domaluje.
Awatar użytkownika
JBZ

Podaj wymiary kokard i fin-flashów - może coś znajdę.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Awatar użytkownika
Arcturus

JBZ pisze:Podaj wymiary kokard i fin-flashów - może coś znajdę.
Dzięki, ale na razie próbuję dociec, jak te znaki mają wygląda - ja takich nie kojarzę...
Nigdzie nie mogę znaleźć informacji o takim wzorze, z białym paskiem "w tle"
Obrazek
Obrazek

Czy ten biały (?) pasek miał czerwoną obwódkę? Na górnym zdjęciu nie widac obwódki ani środka kokardy, która powinna by czerwona.
W tym ujęciu jeszczze inaczej to wygląda:
Obrazek
Tak jakby cały pasek był czerwony (bo go nie widac).
Awatar użytkownika
JBZ

Kokarda RAF namalowana na znaku USAAF?
trl
Kontakt:

Post autor: trl »

Arcturus pisze:Nigdzie nie mogę znaleźć informacji o takim wzorze, z białym paskiem "w tle"
Bo za tło robi wymalowane wcześniej w tym miejscu oznaczenie amerykańskie?
Obrazek
pl / en / fb
Awatar użytkownika
Arcturus

Jesteście genialni!
Awatar użytkownika
Arcturus

Sporo działałem, ale efekty są kontrowersyjne... Na razie to co jest w miarę ok, więc przodek:
Obrazek
Jak widać, mrówkojad jest na razie w rękach niemieckich, bo uznałem że "zamalowywanki" zrobię na kalkomaniach, żeby było realistyczniej. Co ciekawe, w międzyczasie bawiłem się w róźnicowanie i "płowienie" powłoki malarskiej, ale efektu specjalnego nie widzę :)
Obrazek
Z problemów to podstawowy jest taki, że po zdjęciu masek z oszklenia ukazał się dramatyczny obraz marmurkowej sieci nie-wiem-czego na wewnętrznej ich stronie. oszklenie montowałem przed maskowaniem i na 100% było krystalicznie czyste. Cudów nima, jak mawia jeden znajomy profesor, skądś się to musiało wziąć. Jakaś reakcja z oparami "cienkiego" kleju? NIe mam pojęcia, ale wygląda to beznadziejnie i chyba trzeba będzie zrywać obydwie osłony. może to obrzydzić robotę....
Próbowałem też pędzlem zrobić podmalówki, tak jak sugerował Kuba, ale efekt jest beznadziejny (w jednej komorze podwozia), więc sobie odpuszczę...
Mam zestaw kalek Techmodu, z którego mogę wykorzystać fin-flashe i kokardy na górę skrzydła, ale mam w nim tylko jedną kokardę 32 cale (nr. 3), a potrzebuję chyba 4 - na boki i spód skrzydeł. Może ktoś ma na zbyciu? Wszystkie trzy zestawy Techmodu mają ten sam rozmiar, być może nie różniłyby się odcieniem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Arcturus”