The Wicked Wabbit! 1/48 Tamiya
Lista kategorii: Samoloty Samoloty - Warsztaty
Moderator: bohdan
Re: The Wicked Wabbit! 1/48 Tamiya
No ciekawie ,z ciekawością czekam na końcowy efekt .
z góry jestem zadowolony. Bawiłem się maskowaniem paneli po krawędziach. Psikałem je transparentnie OD.
Dół jest faktycznie blady. Mało co się tam dzieje. Trzeba nad tym popracować. Żółte, czerwone oraz gwiazdy malowane od montexu też mało barokowe.
Zastanawiam się co z tym zrobić. Jeżeli czerwony na zdjęciach jest wypłowiały to żółte i granatowe wyglądają na świeże. Bardzo się odcinają od OD.
Prawdopodobnie skończę je tak jak resztę góry. Zbarokuję delikatnie po krawędziach paneli a potem zaatakuję olejami.
Tak naprawdę to cały model czeka na olejne
Dół jest faktycznie blady. Mało co się tam dzieje. Trzeba nad tym popracować. Żółte, czerwone oraz gwiazdy malowane od montexu też mało barokowe.
Zastanawiam się co z tym zrobić. Jeżeli czerwony na zdjęciach jest wypłowiały to żółte i granatowe wyglądają na świeże. Bardzo się odcinają od OD.
Prawdopodobnie skończę je tak jak resztę góry. Zbarokuję delikatnie po krawędziach paneli a potem zaatakuję olejami.
Tak naprawdę to cały model czeka na olejne
-
el Rozito
Daj no jakieś fotki w lepszej rozdziałce, bo w pikselach 2x2 mm to ni ch... nie można niuansów malarskich zobaczyć.
pracuję nad fotami 
Model w błysku z nałożonymi kalkami.
Pierwsze zapuszczanie linii podziałowych

Model w błysku z nałożonymi kalkami.
Pierwsze zapuszczanie linii podziałowych
- KFS-miniatures
- Kontakt:
fajnie to wygląda, ale prócz słoika bys sobie światlo dobre kupił..
to warsztat testowy. spadaj 
Widze że zaczepy pod kadłubem nie dają o sobie zapomnieć...
Nie chce się wymądrzać, ale nigdy kurcze nie wiem. Wnęki klap nie powinny być ZCY??
Nie chce się wymądrzać, ale nigdy kurcze nie wiem. Wnęki klap nie powinny być ZCY??
Dla pozostałych, gotowych uwierzyć na słowo, mam dobrą wiadomość – tak malować modele potrafi naprawdę niewielu. Zła wiadomość polega na tym, że stale komuś nowemu udaje się doszlusować do niewątpliwie elitarnej grupy prawdziwych artystów modelarzy.
Panie RAV, na szczęście, a może wręcz przeciwnie, Panu umożliwiono zostanie pospolitym gnojkiem. Powiedziałam, nie stać cię, nie odpowiada ci? Omijaj szerokim łukiem
Panie RAV, na szczęście, a może wręcz przeciwnie, Panu umożliwiono zostanie pospolitym gnojkiem. Powiedziałam, nie stać cię, nie odpowiada ci? Omijaj szerokim łukiem
tak zaczepy nie wytrzymały tego bezustannego macania i odkładania modelu 
wnęki klap studiowaliśmy już na SF. Jest dobrze
wnęki klap studiowaliśmy już na SF. Jest dobrze
te zaczepy to najbardziej kurewski, o ile nie jedyny, element tego modelu. Ja w każdym mam urwane...
Ja zawsze maluje te wnęki, może dlatego że lubię ZCY:p
Czekam jak wykombinujesz okopcenia
Ja zawsze maluje te wnęki, może dlatego że lubię ZCY:p
Czekam jak wykombinujesz okopcenia
Dla pozostałych, gotowych uwierzyć na słowo, mam dobrą wiadomość – tak malować modele potrafi naprawdę niewielu. Zła wiadomość polega na tym, że stale komuś nowemu udaje się doszlusować do niewątpliwie elitarnej grupy prawdziwych artystów modelarzy.