się pochwalę

Nie ujęte w innych tematach, ale okołomodelarskie
tankmania

Re: się pochwalę

Post autor: tankmania »

Slash pisze:
tankmania pisze: Bo na tym forum tylko seks
Czyli klasycznie jest jakieś podforum tylko dla administracji i moderatorów?
Niech ręka boska broni. Nie ma takiej potrzeby i nie będzie. Nie będzie sztabu moderatorów bo nie będzie kasowania i zamykania, a do przeniesienia kilku tematów na miesiąc wystarczy jeden człowiek. Prywatne warsztaty każdy moderuje sobie sam. Tak więc forum redaktorskie z tematami "na jaki kolor pomalować ściany żeby wariaci nie świrowali" nie będzie potrzebne.

Forum będzie tak wyglądało jak go stworzą ludzie, jak ktoś będzie ludziom grzebał gwoździem w oku to go zlinczują. Życie jest jak u-rurka, musi wrównać poziom samo.
tankmania

Post autor: tankmania »

Slash pisze: Nie zgodzę się z tym, że podziały na dole idą z góry. Co najwyżej góra może ja jakoś upowszechniać albo administracyjnie wdrażać. Nie słyszałem żeby to któryś z moderatorów PWM rozpoczynał rozważania o modelarzach modelarzach, modelarzach frajdolarzach, modelarzach filozofo-artystach czy czymkolwiek innym. Ludzie sami zaczeli się w tym temacie nakręcać i podjudzać. Tamci zamiast skutecznie pierdolenie o niczym hamować zaczęli się bawić w segregację HP, bany na 5minut, na 7 minut, 23/45godziny i nie wiem co jeszcze do czego nawet nie ma ludzi żeby to wdrożyć. A okazem godnym osobnej klatki jest obywatel Xerofob czy jakoś tak. Człowiek, który ze dwa lata na tym forum posta nie napisał, ale przypisy moderatorskie i usuwanie fotek trwają. Tyle.
To już była tylko reakcja łańcuchowa. Reakcja na akcję, na akcję która spowodoawła podziały, podziały które powstały bo powstać musiały, musiały bo ktoś miał wizje, miał wizje bo chciał innym wszczepić własne zasady moralne.

Wystarczy JEDEN człowiek który będzie chciał jak Gierek zrobić dobrze, i tak jak Gierkowi mu nie wyjdzie.
Jaho63

Post autor: Jaho63 »

Slash, ja sugerowałem żeby już temat olać! Tu nie jest nPWM!
Ale!
Mam trochę inne zdanie niż Ty, bo uważam, że jak ktoś nie łamie regulaminu, to może pierd..lić (w HP!) o włosach na dupie Maryni w nieskończoność i moderatorowi w dupę się tam z paluchami pchać. Moderator powinien wkroczyć jak zaczynają się: A - wulgaryzmy, B - osobiste wycieczki (przynajmniej w/g tamtego regulaminu). Co do reszty, to mam głęboko gdzieś, że jakiś temat zielonemu się nie podoba!
Jak chciał mieć forum dyktatorskie to wystarczyło to ująć w regulaminie!
Tymczasem na nPWM odchodzą nieraz bardzo chamskie zwroty jeden do drugiego i NIC (czyli regulamin mamy w ...), a z kolei dyskusje prowadzone nawet w spokojny sposób, ale nie w smak moderatorowi ucina się ot tak "bo, co sie bede męczył z tłumaczeniem. Mam władze to robiem jak chcem!"
I tu nawet Romuś czasem tak robił (choć jego lubię bo przynajmniej w obejściu jest normalny, z szacunkiem podchodzi do każdego stworzenia).
Zamykając temat (przynajmniej z mojej strony) obyśmy nie popadli ani w kompletną anarchię, ani w kolejną wersję jnPWM (jeszcze nowszy PWM). ;)

Paweł, ale Gierkowi wyszło dobrze, jedynie dyskusyjne jest co! :lol:
Ostatnio zmieniony pn 02 lip 2012, 23:32 przez Jaho63, łącznie zmieniany 1 raz.
Slash

Post autor: Slash »

To z u-rurką to sedno sprawy w zasadzie. Nie raz było widać, że na pwm dyskusja gasła sama nawet bez wycinanek. A poprawki i doprawki kolorowyh zazwyczaj podsycały ognisko.

Co do drugiego postu spytam wprost. Mówisz o całym TVNie czy tylko o Tusku? :lol:

Janusz jakbyśmy byli wszyscy z Krakowa to byśmy się pewnie okresowo spotykali na jakiejś ławeczce celem omówienia wszystkich dup maryny z PWMu, a tak zostaje forumowanie. Tylko Kamil pewnie by wyglądał czasem z piwnicy czy już poszliśmy to wyskrobie OLFĄ na ławeczce "slesz i janusz chujowo kleją" czy coś w deseń ;)
Awatar użytkownika
ROMAN

Post autor: ROMAN »

To co mi się spodobało na tym forum to .... regulamin :) Prosty i czysty podparty opcją z tymi indywidualnymi warsztatami. Istna samoobsługa w najczystrzej postaci. Po co więc moderatorzy? Wystarczy jeden administrator który jest zawsze.
Chciałem zapodać okolicznościową muzyczkę pod temat wątku "Whiskey in the jar" ale nie widzę yatuby w znacznikach więc linka tylko podaje http://www.youtube.com/watch?v=TehFZ38kt6o
Robert O.

Post autor: Robert O. »

Awatar użytkownika
ROMAN

Post autor: ROMAN »

Niezłe, słucham często też. Ale jak to ktoś tam napisał na tamtym podwórku, człowiek lubi to co zastał, więc ja optuje za wykonaniem wcześniejszym. A Kamil ma wirtualną flaszke do wyboru :lol:
Jaho63

Post autor: Jaho63 »

Panowie, ale trzeba się trochę pohamować z tym językiem...
Bo to się już wymyka:
http://www.przekroj.pl/artykul/815910,9 ... a.html?p=1

Jedno co by się przydało, to odcinanie dyskusji o pierdołach od meritum. ;)
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

Slash pisze: A poprawki i doprawki kolorowyh zazwyczaj podsycały ognisko.
coś jak to?

Obrazek
Slash

Post autor: Slash »

Ale chodzi o co w tym wycinku w sumie? Bo nie rozumiem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne...”