HMS "Dragon" Airfix 1/350 [ Galeria ]

IN POWER WE TRUST

Moderator: Arkady72

Awatar użytkownika
Arkady72

HMS "Dragon" Airfix 1/350 [ Galeria ]

Post autor: Arkady72 »

Dość słaby model Ejrfiksa z blaszkami WEM.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
"Oprócz kobiet i dzieci..."
Jędrek

Re: HMS "Dragon" Airfix 1/350 [ Galeria ]

Post autor: Jędrek »

Piękny! Ten model z tego co widziałem ma jakiś dziwny podział części, nie było problemu z montażem?

Jędrek pisze:Ten model z tego co widziałem ma jakiś dziwny podział części, nie było problemu z montażem?
Podział części jest rzeczywiście unikalnie porąbany, z czymś takim w żadnym z modeli okrętów się nie spotkałem. Ścianki nadbudówek każda z osobna więc wszystkie krawędzie wymagały szpachlowania i szlifowania. Męczące ale przebrnąłem przez to.
Jedynie durniejsze rozwiązanie dawał Trumpeter z przeźroczystymi ściankami nadbudówek. Obserwując ostatnie ich modele widać, że poszli już po rozum do głowy i zrezygnowali z przeźroczystego plastiku a nawet z dzielenia nadbudówek na osobne ściany.
Obrazek
tankmania

Post autor: tankmania »

Fajne kurna te okrety, ale nie kupię sobie, nie kupię sobie, nie kupię sobie... chyba, że później...
Siara

Post autor: Siara »

Bandere mogles troche zeszmacic- znaczy zeby zwisala luzno. Teraz wyglada nienaturalnie, a tak poza tym to jest niezle.
Awatar użytkownika
Arkady72

Właśnie też o tym pomyślałem, że bandera stoi jak fiut we wzwodzie, masz rację, pogniotę ją trochę. Robiłem foty zaraz po złożeniu modelu do kupy, wiesz ta ekscytacja plastikowa zabawką... ;) i zapomnienie o bożym świecie...
Obrazek
tankmania

Post autor: tankmania »

Siara pisze:Bandere mogles troche zeszmacic- znaczy zeby zwisala luzno. Teraz wyglada nienaturalnie...
Chyba, że okręt stoi w Kielcach na dworcu. :lol:
Awatar użytkownika
THOMAS 69

Post autor: THOMAS 69 »

Fajny okręcik Artur o utrudnionej wykrywalności ,może go zwodujemy do morza mamy nie daleko. :lol:
Awatar użytkownika
Daniel-Martola

Post autor: Daniel-Martola »

Jest taki model którego Artur nie będzie w stanie skleić tak żeby nie wyglądał jak cudo? :shock: ;)
Daniel Lachman
Sklep Modelarski Martola
http://www.martola.pl
Jędrek

Post autor: Jędrek »

Arkady72 pisze:Podział części jest rzeczywiście unikalnie porąbany, z czymś takim w żadnym z modeli okrętów się nie spotkałem. Ścianki nadbudówek każda z osobna więc wszystkie krawędzie wymagały szpachlowania i szlifowania. Męczące ale przebrnąłem przez to.
Jedynie durniejsze rozwiązanie dawał Trumpeter z przeźroczystymi ściankami nadbudówek. Obserwując ostatnie ich modele widać, że poszli już po rozum do głowy i zrezygnowali z przeźroczystego plastiku a nawet z dzielenia nadbudówek na osobne ściany.
Dzięki :)
Też nie widziałem jeszcze w modelach okrętu takiego sposobu montażu i wydał mi się on nieźle porąbany. Trumpek ostatnio okręty robi bardzo przyjaźnie dla sklejacza - nadbudówki jak się da to leją w całości.

Wróć do „Arkady72”