1/35 Kubelwagen type 82 HERO hobby kits

Inboxy, zapowiedzi
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

1/35 Kubelwagen type 82 HERO hobby kits

Post autor: KFS-miniatures »

kibli na rynku juz pare jest. o sternkiej tamiyi nie ma co mówic. ma wartośc głownie kolekcjonerską. choć sylwetkowo była znacznie lepsza od równie wiekowego wypustu italarei. ten miał fajne detale, ale nawet po ciemku średnio przypominał oryginał. Hellerowi to nie przeszkadzało i żenił ten zestaw w swoich pudełkach. To, ze w stanach był w pudełkach testotrsa jest oiczywizmem, bo amerykanie kupią kazde gówno, pod warunkiem, ze bedzie w pudełku z napisem testors. 20 lat temu akaś dziwna chyba japońska firma BeGo zrobiła naprawde fajną miniaturę, która dość szybko została przepakowana przez hasegawe i DML. Chwilę później nowy model opracowała tamiya i smiało przyznać można, ze jest to miniatura kanoniczna. zresztą tamka wznawia ją co jakis czas dodając rózne fogurki. najczesciej kupowane od ukrainców
Na dobrą sprawę temat kibelwagena w 1/35 od 1997 roku mozna by uznać za zamkniety. ale nie.. niezbadane są meandry rozumiowania chinczyków, którzy postanowili uruchomić nową markę - HERO hobby kits- i puścic w 2016 kolejną miniaturę kubelwagena.

Obrazek

niebrzydkie i nieprzesadnie solidne pudełko zawiera worek z wypraskami i papierzaną instrukcję

Obrazek

ta ostatnia niby czytelna, ale ma w sobioe sznyt chinckich nołnejmów z konca ubiegłego wieku

Obrazek

schematy malowania wydrukowane w kolorze na pudełku. wiarygodne jak arabski nastepca tronu skłądajacy mailownie ofertę podzielenia sie swoim majątkiem w zamian za drobne wadium

Obrazek

no ale przejdzmy do rzeczy. wypraski w liczbie sztuk czterech odlane z bladobeżowego polistyrenu. JUż na pierwszy rzut oka widać, sciganie się z tamką czy DML na ilośc detali nie było zamiarem producenta niniejszej miniatury

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

jak wszyscy wiemy, makro jest wrogiem modelarstwa

Obrazek

..jest wrogiem zawiasów

Obrazek

..jest też wrogiem frezarek

Obrazek

..a uchwyty na karabiny w rzeczywistości wyglądają duzo lepiej

Obrazek

..a szpachlówka jest po to, żeby szpachlować

Obrazek

koła też nie problem od kiedy na rynku pojawił się PRODUKT migeneza do robienia grubego błota

Obrazek

rozumiem cięcie kosztów, ale gdyby nie ten drobiazg, to niniejszy model mógł by się śmiało rozgościc na półkach w sklepach papierniczych i z zabawkami. Ale zrobić szybe z kliszy?

Obrazek

następny hit to kalkomania. WH, WL, hu kerz

Obrazek

i to by było na tyle. tutaj nasuwa sie jednak pytanie. po co pojawił się ten model? gdyby nie dośc kłopotliwa do czystego wklejenia klisza szyby mozna by go zaklasyfikowac w kategorii zabawki do nauki modelarstwa. coś jak te hobbybosowe samoloty izi asembli. tylko tutaj musieli by zawojować ceną. tamiyowski kibel chodzi za mniej wiecej 5 dych. niespełna 40 pln kosztuje italeri. nie mają duzego pola do popisu.
Ocena po wstępnej inspekcji:

KFS: 5/10
Gucio: 5/10

------------------------
szczeciem w nieszczesciu jest to, ze mam gargantuiczny zestaw blach do tamkowego kibla. ze skrajnosci w skrajnośc, bo projektantom z E.T. mozna wiele zarzucić, ale nie powsciągliwośc w naruchaniu detali

Obrazek
Obrazek

konkluzja jest taka, że ja to sie chyba nie naucze, ze najpierw trzeba robic gruntowny risercz a dopiero potem wciskać temat do gazety..
Awatar użytkownika
Wiewiór
Re: 1/35 Kubelwagen type 82 HERO hobby kits

Post autor: Wiewiór »

będzie zajebisty,będę opserwował
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

austriackie gadanie. ja nie mogę sobie pozwolic na chujowy model. problemem jest nakłąd niezbednej pracy. i tu sie wpierdoliłem po sam rant
Awatar użytkownika
potez

Post autor: potez »

to morze sklejaj tamke a podpisuj ze to hero...
jak to muwiom from zero to hero!!!
tak, jestem #ponurymodelaż
Awatar użytkownika
Korowiow

Post autor: Korowiow »

Jak to zwykł mawiać, domator, zwolennik segmentu i holcwagena, inżynier Bliniak z 40 latka, instruując Karwowskiego jaką przyjąć strategię posilania się na przyjęciu - " DUŻĄ PORCJA ABSORBUJE W CZASIE ".
ODPOWIEDZ

Wróć do „Recenzje/Nowości”