RWD 13S, na luzaku. 1/72, Aster - mniej niż więcej.

Moderator: fragles

Rafał B

Re: RWD 13S, na luzaku. 1/72, Aster - mniej niż więcej.

Post autor: Rafał B »

fragles pisze: sob 29 cze 2024, 16:14 Jakbym się zaparł na maksa - a nie chce mi się :lol: - to użyłbym zegarmistrzowskiej tokareczki, którą gdzieś mam w domu. Ale rodzina pod moją dłuższą nieobecność zrobiła trochę porządków w moich szpejach i od roku nie mogę znaleźć tej maszyny.
Skutecznie ją przed Tobą ukryli, widać bali się, że będziesz chciał wrócić do modelowania :lol:
Tak czy inaczej nie trza tokareczki, skoro do większej precyzji wystarczą lupa i okulary.
Aż strach się bać co byś nawyczyniał, gdybyś tę tokareczkę jednak odnalazł :lol:
Awatar użytkownika
fragles

Post autor: fragles »

Rafał B pisze: ndz 30 cze 2024, 11:36 Skutecznie ją przed Tobą ukryli, widać bali się, że będziesz chciał wrócić do modelowania :lol:
Nie bali się, że będę chciał wrócić do modelowania, tylko spodziewali się, że już pójdę do piachu. A tu... zonk. :lol:
Rafał B

Post autor: Rafał B »

fragles pisze: pn 01 lip 2024, 20:33...tylko spodziewali się, że już pójdę do piachu. A tu... zonk. :lol:
Kochana rodzinka 8-)
Awatar użytkownika
fragles

Motto:
I dodam jeszcze, że robią tam suchary z ryb. Krają je na drobne kawałki około funtowej wagi, zanurzają w wolnym cieście z mąki, która je spaja, po czym suszą je na słońcu, po czym rozwieszają w domu i jedzą je przez cały rok jak suchary.
Marco Polo, Milion, czyli Opisanie świata (Księga trzecia, Rozdział CXCVI)

No to ciąg dalszy tych krajanych sucharów. :mrgreen:

Kadłub ożebrowany całkowicie. Jeszcze tylko drobna korekta wnęki na zbiornik oleju.
Po prawej na zdjęciu "dokumentacja techniczna" zbiornika oleju. (Dla dociekliwych: "Dokumentacja techniczna" zrobiona na odwrocie paragonu ze sklepu spożywczego. Nic tam ciekawego nie ma. :P )

Góra:

Obrazek

Dół:

Obrazek
Awatar użytkownika
Szydercza Gała
Rozpierdalator od środka
Rozpierdalator od środka

Post autor: Szydercza Gała »

Zupełnie nieprofesjonalna tą dokumentacja. Brak podziałlki, piczatki Pani Krysi z sekretariatu archiwum, a także parafy od Pana Hrabiego oraz oczywiście Księdza Dobrodzieja. Proponuję uzupełnić braki nim przybędzie Święta Inkwizycja.
Cieszy mnie wielce powrót Twój do pracy na luzaku kolego Fraglesu ;)
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
Obrazek
Awatar użytkownika
fragles

Szydercza Gała pisze: pn 27 paź 2025, 11:05 Zupełnie nieprofesjonalna tą dokumentacja.
Dokumentacja jest git. Taka samą mam do gotowania zupy. I zupa wychodzi tak, że wszyscy zadowoleni. :lol:
Brak podziałlki, piczatki Pani Krysi z sekretariatu archiwum, a także parafy od Pana Hrabiego oraz oczywiście Księdza Dobrodzieja.
Podziałka jest przereklamowana. Widziałem jak majstry na budowie robią, to nawet nie patrzą na podziałke, i dobrze jest. A jeden łysy pan w telewizorze to nawet na ścianach rysunki robi i nikomu podziałka niepotrzebna. :lol:
Pieczątki Pani Krysi nie ma, bo kwity jeszcze w archiwum nie były. To wszystko na świeżo, na żywo idzie, nie z archiwum wydłubane.
Pan Hrabia za parafe pod rewizją chciał pół morgi pola, a Ksiądz Dobrodziej chciał cołaske za oczywiście. No to nie dałem. :lol:
Proponuję uzupełnić braki nim przybędzie Święta Inkwizycja.
Bóg zapłać za dobrą radę, Kolego Gała. To dobra cena.

Powrót mój do pracy wynika ze zmiany. Ze zmiany czasu, oczywiście. Ze zmiany czasu z letniego na astronomiczny. To powód równie dobry, jak każdy inny, jeśli chodzi o luzik. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Szydercza Gała
Rozpierdalator od środka
Rozpierdalator od środka

Post autor: Szydercza Gała »

TAK :D
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „fragles”