[W] M48 Patton 1:35
Moderator: Robert C
Re: [W] M48 Patton 1:35
Zdjęcia mam raczej doświetlone 2x200W/5500K. Co prawda nic z nimi nie robię tylko takie świeżaki wrzucam tutaj, może w tym tkwi problem. W między czasie przemalowałem go całkowicie.
Zdjęcie prosto z aparatu.
A tu po lekkim doświetleniu w picasie
Sam nie wiem czy kolor jest odpowiedni i czy da radę wystartować z takiej bazy. Z modulacją dam sobie spokój i powyciągam tylko detale z pędzla.
Zdjęcie prosto z aparatu.
A tu po lekkim doświetleniu w picasie
Sam nie wiem czy kolor jest odpowiedni i czy da radę wystartować z takiej bazy. Z modulacją dam sobie spokój i powyciągam tylko detale z pędzla.
model wg Ciebie wygląda jak na fotach ?
Mniej więcej jak średnia obu powyżej zamieszczonych .
bardzo ciemny i i niewidać tych wczesniejszych zabiegow
- konrad_dzik
Jak dla mnie teraz kolor wygląda lepiej, jeżeli zamierzasz robić rozjaśnienia detali z pędzla to postaraj się jednak zrobić modulacje, taki samotny efekt nie będzie najlepiej wyglądał.
Po co łapać króliczka, skoro tak przyjemnie się go goni
futrzaków nie obsługujemy
futrzaków nie obsługujemy
jesli tło jest białe a na zdjęciach szare to dla mnie trudno coś poradzić.
zrob dobre zdjęcia /ps w rawach i obrób /
zrob dobre zdjęcia /ps w rawach i obrób /
- Ojciec Dyrektor
- Kontakt:
Podbij mu kontrasty odważniej. Jak wjedziesz z filtrem i washem to będzie jednolity bardzo. W wątku Spottera jest kolorówka z technikami, wybierz sobie modulacje czy tam vertical light i działaj.
jestes pewien ? po tych zdjęciach ?Ojciec Dyrektor pisze:Podbij mu kontrasty odważniej. Jak wjedziesz z filtrem i washem to będzie jednolity bardzo. W wątku Spottera jest kolorówka z technikami, wybierz sobie modulacje czy tam vertical light i działaj.
- Ojciec Dyrektor
- Kontakt:
Mniej więcej Rob, bardziej opieram się na tym co jest napisane. Szkoda rezygnować z modulacji mając takie fajne płaszczyzny i kolor. No i dopisane że model pomalowany drugi raz, dlatego mazy poznikały