[W] VK45.01(P) „Rammtiger” (1/35, Das Werk)

Lista kategorii: Warsztaty konkursowe Pojazdy wojskowe Pojazdy wojskowe - Warsztaty

Moderator: Thalgonis

Awatar użytkownika
sinus

Re: [W] VK45.01(P) „Rammtiger” (1/35, Das Werk)

Post autor: sinus »

Świetnie jest :banana:
Domyślam się, że jesteś zadowolony z tego VMSa :)
Dodaj trochę zarysowań. Możesz też zróżnicować kolory tych odprysków. Część będzie powierzchniowych delikatniejszych jasnoszarych, część głębszych do podkładu a część rdzawych. Nie zapominaj o krawędziach, szczególnie przedniej płyty.
Wyobraź sobie co się dzieje, gdy taki pojazd taranuje barykadę z metalowych łóżek, płyt chodnikowych czy innych budulców. Musiał też szorować bokami. Z górnymi powierzchniami raczej delikatniej, bo tu łatwo przesadzić.
tu się z kolei możesz pobawić kredkami, bo łatwiej korygować jak coś Ci się nie spodoba.
:piwo:
Thalgonis

Post autor: Thalgonis »

sinus pisze: wt 14 gru 2021, 10:07 Świetnie jest :banana:
Domyślam się, że jesteś zadowolony z tego VMSa :)
Nie do końca... Zrobiłem te obicia metodą „gąbkową” ponieważ ten specyfik od nich - kładziony dokładnie wg ich tutka - zamiast się ładnie łuszczyć, zaczął się maziać, jakbym farbą plakatową malował... Właśnie konsultuję to z ich helpdeskiem i na razie widać dwa rozwiązania. Pierwsze - nie do przeskoczenia - że produkt się „przeterminował” (z ponad rok stoi u mnie) i coś się tam j...ło z działaniem chemii. Drugie - raczej na przyszłość dyskwalifikujące VMS, że lakier, który był pod, jest za słaby i trzeba użyć lakieru firmowego VMS. No cóż, lakiery mam od Gunze, do tej pory ze wszystkim co robiłem na takim lakierze (wszelkie oleje, washe, lakiery itd.) nie było problemów... Tak więc ten tego...
sinus pisze: wt 14 gru 2021, 10:07 Dodaj trochę zarysowań. Możesz też zróżnicować kolory tych odprysków. Część będzie powierzchniowych delikatniejszych jasnoszarych, część głębszych do podkładu a część rdzawych.
One są już zróżnicowane... Może za słabo - i nie jestem pewny czy w dobrych miejscach: więcej dałem tego szarego na dolnych powierzchniach, czyli po zastanowieniu, tam, gdzie powinny być właśnie większe zdarcia do podkładu, bo ta dolna część bardziej „waliła” w przeszkodę...
====================
Thalgonis -> https://modelarstwozpudla.pl/
Thalgonis

To co pod spodem, czyli niewidoczne :-)

Obrazek
====================
Thalgonis

No niestety, Sinus w y k r a k a ł e ś! ;-) „Teraz możesz tylko zepsuć” - i po co ten tekst był? :D :lol:

Za dużo pigmentu gruz mi się sypło i zipa dumna... :-/

Obrazek
====================
ODPOWIEDZ

Wróć do „Thalgonis”