IBG P.11 i 7TP

Moderator: Shadowmare

Rafał B

Re: IBG P.11 i 7TP

Post autor: Rafał B »

Shadowmare pisze: ndz 28 mar 2021, 15:58Obrazek
Od razu widać, że gość z niejednego pieca chleb jadał 8-)
Awatar użytkownika
Szydercza Gała
Rozpierdalator od środka
Rozpierdalator od środka

Post autor: Szydercza Gała »

Samolot fajny, ale ten kolesiowiec to jest taki raczej nie teges..... Powiedziałbym ze lepiej bez niego niż z nim.
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
Obrazek
Awatar użytkownika
Spotter

Post autor: Spotter »

No jasne że koleś nie teges, skoro się cieszy jak szczerbaty do sera dzierżąc w dłoni drążek. Nununu, to takie nie fajne. A fuj.
Awatar użytkownika
Shadowmare

Post autor: Shadowmare »

Szydercza Gała pisze: ndz 28 mar 2021, 22:41 Samolot fajny, ale ten kolesiowiec to jest taki raczej nie teges..... Powiedziałbym ze lepiej bez niego niż z nim.
Miszczem figur nie jestem ale coś w kokpicie być musi, z dala nawet jest git.
Spotter pisze: ndz 28 mar 2021, 22:55 No jasne że koleś nie teges, skoro się cieszy jak szczerbaty do sera dzierżąc w dłoni drążek. Nununu, to takie nie fajne. A fuj.
Cieszy się, że składany z kilku, przemalowany grat od Mira handlarza w końcu odpalił. Fotki niemieckich turystów wskazują jednak na to, że długo się nie nacieszył.
Awatar użytkownika
Shadowmare

Podszlifowałem trochę wcięcia na kratownicę na rynnach i zewnętrzne nity na niej przy fotelu, żeby kokpit wszedł bez rozpychania. Jak widać, konstrukcja jest widoczna przez wylot kmu, trochę to koli w oczy więc zrobiłem rurkę z folii aluminiowej, wpasowuje się między kratownicę i dość łatwo ją dopasować, na zewnątrz nie wygląda to super ale przez dziurki niewiele można zobaczyć więc nie jest źle. Niby pierdoła ale dziwi mnie że o tej rurce zapomnieli.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Shadowmare

Skorygowałem statecznik poziomy. Rozpycha się i nie idzie dokleić góry ogona (radzę ten element jakoś wzmocnić bo jest w powietrzu praktycznie i trzyma się na dobre słowo). Trzeba polikwidować nity na miejscach styku z kadłubem, podszlifować górę, żeby była szpara. W oryginale była na przelot i dosyć duża.

Obrazek

Obrazek

Kadłub powoli przygotowywany do malowania. W każdy otworek poupychałem gąbki, żeby farba nie malowała mi środka. Kolektor będzie jeszcze dopracowywany. W realu był przepalony, jaśniejszy chyba od kamo. Zielony niemiecki RLM 80, chyba spoko.

Obrazek

Brązowe plamy każą malować Hataką C087 Polish AFV Dark Brown, trochę wpada w czerwony, mam dylemat czy tym malować czy może ciemnym Khaki.

Obrazek
Awatar użytkownika
bohdan

Post autor: bohdan »

Mówisz wpada w czerwony. Myśle ze jest dobrze ze nie sprzedają czerwonego jako brązowy ;)
Awatar użytkownika
Shadowmare

Zrezygnowałem z tego czołgowego i sam coś wymieszałem. Do RLM 80 dodałem białego. Trzeba uważać przy maskowaniu na te wypukłe nity, żeby taśma nie odstawała. Podkładem był Surfacer 1500, im drobniejszy surf tym moim zdaniem lepiej, gładsza powierzchnia (nie ma ryzyka większej kaszy) Układ plam z instrukcji od Armowej 11, IBG nawydziwiało na górze skrzydeł. Trzeba będzie teraz.to jakoś ożywić.

Obrazek
Awatar użytkownika
Shadowmare

Zaostrzylem parę ząbków i zacząłem się bawić. Góra trochę się zlała w jedno, może po błysku się naprawi. Celem jest nie za wiele brudzenia, większość modulowanie, szare smugi itp. Dół to AK RC239, zmieszane z jasnoszarym, oryginał jest zbyt wyraczasto niebieski.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
bohdan

Post autor: bohdan »

Dla mnie bomba
ODPOWIEDZ

Wróć do „Shadowmare”