Zdarzenie zmyślone ale kilkanaście T-26 niby było zniszczonych (a dużo więcej się samoczynnie rozsypało) w 39 roku więc szansa była (pewnie bardziej na Mod 33 a nie 39).

Lista kategorii: Pojazdy wojskowe Pojazdy wojskowe - Galerie
Moderator: Shadowmare

Abstrahując od figurki która ma przedstawiać Romana Orlika (walczącego na TKSie) to 7TP jest w oznaczeniach z Cieszyna z 1938 roku...

Przeca wiem, to co zwykłego chłopa czołgisty przedstawiać już nie może? To po tym Cieszynie wzieli i zdrapali oznaczenia? Zawsze to jakieś urozmaicenie.Tomasz Mańkowski pisze: ↑ndz 31 lip 2022, 11:39 Abstrahując od figurki która ma przedstawiać Romana Orlika (walczącego na TKSie) to 7TP jest w oznaczeniach z Cieszyna z 1938 roku...
Ta figurka jest przede wszystkim gówniana, myślałem, że żywica do czegoś zobowiązuje ale nie. Twarz trzeba było sobie wystrugać samemu. Włazu nie robiłem otwartego bo T-26 pusty w środku jest.Szydercza Gała pisze: ↑ndz 31 lip 2022, 11:47 Masz rację, aż sobie wygoglowałem, ten figurek jest tak podobny do Orlika jak ja do Toma Hanksa
A juz bez podśmiechujek, to tankisty jak spieprzali z rozbitego tanka to raczej nie zamykali za sobą drzwi. Na wiekszości zdjęć włazy którymi dawali nogę pootwierane na ościerz.
Ano zdrapali, a raczej zmyli... tak oznaczone były wozy ze zorganizowanego ad-hoc Batalionu Czołgów Lekkich S(amodzielnej) G(rupy) O(peracyjnej) "Śląsk" na akcję na Zaolzie.
To przecież Ścibor, więc czego oczekiwałeś? Autor lepi przede wszystkim krasnale i orki, a figurki "historyczne" u niego to produkt uboczny...Shadowmare pisze: ↑ndz 31 lip 2022, 15:16 Ta figurka jest przede wszystkim gówniana, myślałem, że żywica do czegoś zobowiązuje ale nie.
Kurczę to się nie spodziewałem, przeglądałem foty Wrześniowe ale uznałem, że zostały zwierzaki tylko po prostu nikt nie sfotografował takiego egzemplarza.
W sumie to się nie namyślałem długo, oczekiwałem przynajmniej, że nie będę musiał rzeźbić, żeby to w ogóle wyglądało. Myślałem, że czasy słabej żywicy minęły.Tomasz Mańkowski pisze: ↑ndz 31 lip 2022, 16:39 To przecież Ścibor, więc czego oczekiwałeś? Autor lepi przede wszystkim krasnale i orki, a figurki "historyczne" u niego to produkt uboczny...