Tak jak w tytule, będzie to Humber od Bronco w skali 1/35. Mam nadzieję, że w trakcie budowy będę mógł liczyć na jakieś sugestie i pomoc.
Najpierw mały inbox. Mamy tu 4 ramki z częściami, luźno leżące główne elementy nadwozia, gumowe opony, trochę blaszek i kalki.

Poniższą ramkę co ciekawe można też kupić oddzielnie.

Teraz trochę zdjęć pojazdu, który chcę odwzorować. Humber należał do szwadronu dowodzenia 10 Pułku Strzelców Konnych. Na fejsbukowej grupie poświęconej 1 Dywizji Pancernej znalazłem kilka jego zdjęć z Normandii i jedno z miasta Axel.
Niestety nie ma daty ani lokalizacji co do zdjęć z Normandii, ale przejrzałem książeczkę o 10 PSK i sceneria jest właściwie identyczna jak na zdjęciach z okresu działań w rejonie Jort 15 sierpnia 1944 roku. Na zdjęciach widać też odprawę załóg, więc obstawiam tę datę. Jeśli ktoś wie coś więcej, to byłoby naprawdę super.
Teraz rzeczone zdjęcia:
To zdjęcie jest trochę zamazane i nie da rady rozczytać nazwy własnej

Tutaj zdjęcie boku. Widać numer rejestracyjny. To że to ten sam pojazd można poznać po mapie z tym dziwnym czarnym zawijasem, żołnierzu siedzącym na skrzynce z poprzedniego foto i szmatce (może kurtce) zwisającej z błotnika tak jak na poprzedniej fotce

Kolejna fotka. Tym razem napis wyraźniejszy, ale gdyby mieć tylko to zdjęcie, to w dalszym ciągu nie do rozczytania

To zdjęcie pochodzi podobno z Axel. Dobrze widać nazwę "MIŚ". Nad "MIŚiem" widnieje jakiś napis, którego nie rozszyfrowałem i cyfra "25" w nawiasie. Totalnie nie wiem co oznacza.

Ostatnim zdjęciem będę się wzorował jeśli chodzi o oznaczenia z tyłu pojazdu. Ten humber pochodzi z tego samego okresu, jednostki i szwadronu. Na dodatek jego numer rejestracyjny różni się tylko ostatnią cyfrą!

Tyle tytułem wstępu. Jutro zabieram się za model