T 55 Tamiya 1/35

Moderator: ROMAN

Awatar użytkownika
ROMAN

Re: T 55 Tamiya 1/35

Post autor: ROMAN »

Tytus rozumiem o czym piszesz. Chodzi Ci o polską bydke wartowniczą typu szklarnia. Ci co byli w woju z tym typem bydki mają wiele wspomniem do chwili gdy wartę zaczęły pełnić agencje ochrony co oczywiście jest droższe ale koszta da się wymanewrować poza finanse armii. Polska budka wartownicza typu szklarnia wygląda tak...

Obrazek

Moja z zestawu tak...

Obrazek

No jak widać odmienna jest. Ale pomalowałem ją i wykończyłem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ponieważ nie jest to polska budka wartownicza postanowiłem wydziergać dzięki Twojej sugestii Tytus ... naszą.
Ma inne proporcje i jest oszklona.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Inna sprawa to kwestia pasków na budce wartowniczej. Na tej z zestawu jest inna ilość niż na tej z Wikipedii. Pewnie ilość czerwonych pasów do białych z czegoś wynika. Pewnie z jakiegoś rozkazu, ale dziś nawet w najbliższej jednostce wojskowej kwatermistrz nie potrafił mi to jednoznacznie wytłumaczyć. Może Wy wiecie ile pasów czerwonych powinno być na budce wartowniczej.
Awatar użytkownika
TYTUS

Re: T 55 Tamiya 1/35

Post autor: TYTUS »

O... Dokładnie o taką budę mi chodziło. Z tą ilością pasków to z własnych obserwacji mogę wywnioskować, że chyba nie ma jakiegoś jednego schematu malowania (tyle białych, tyle czerwonych). Na pewno jest ich więcej niż na tej Twojej zestawowej. Wpisałem w googlach "budka wartownicza", wyskoczyło kilka fotek i widać, że się różnią trochę malowaniem. Więc chyba możesz śmiało pomalować tak jak Ci pasuje, byle tylko było tych pasków więcej.
Czekam z niecierpliwością na finisz.
" SEKCJA SPECJALNA ZAWSZE LOJALNA "
ODPOWIEDZ

Wróć do „ROMAN”