tornado

Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

tornado

Post autor: KFS-miniatures »

1/48.. zadanie na najbliższy tydzień
narazie bez problemów w sumie

Obrazek
Obrazek
Obrazek

natomiast jutro będzie chwila prawdy, bi kalkomanie trzeba bedzie położyć w szoferce..
spiton

Re: tornado

Post autor: spiton »

Kabinki Tornado miał wygodne ,-))
Awatar użytkownika
JBZ

Post autor: JBZ »

Italeri?
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Awatar użytkownika
JBZ

KFS-miniatures pisze:nie, HB
Robi się interesująco.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

a żebyś wiedział.. kalkomanie na bocznych panelach siady łądnie, pokryły się z detalami. natomiast na tablicach kalki sobie, plastik sobie..

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
JBZ

Zgaduję że kalki są pod ECR a wskażniki do IDS lub odwrotnie. Trzeba było pociąć na drobne i sztukować. Niebieski wskaźniki prawie jak w Golfie III ;)
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

ze nie pasują to wyszło, jak siadac zaczęły,. nicto, nie mocno niezgrane zamalowałem, będe wklejał jakies pojedyncze.

zresztą, ja sie nie spinam. mam zestaw eds, robic bede z nigo ids. własnie, na czym polegają różnice?
Awatar użytkownika
JBZ

IDS-uderzeniowy (nazywany kiedyś u nas myśliwsko-bombowym), oznaczenia RAF GR.1,GR.1A (rozpoznawczzy),GR.1B (z pociskami Sea Eagle do zwalczania okrętow), GR GR.4/4A (zmodernizowany GR.1/1A)-używane przez RAF, Niemcy (Luftwaffe i Bundesmarine), Włochy i Arabie Saudyjską,
ECR-przełamywania obrony przeciwlotniczej z pociskami HARM-używane przez Niemcy i Wlochy.
ADF-myśliwski dalekiego zasięgu, oznaczenie RAF F.2 i F.3, używane były przez RAF, Wlochy i Arabię Saudyjską.

Różnice ECR względem standardowego IDS, na ile ogarniam temat, to inna aranżacja drugiej kabiny w ECR, brak działek Mauser 27 mm, możliwość przenoszenia pocisków HARM. Do Tornado Bundesmarine idealnie pasowałyby przeciwokrętowe pociski Kormoran.
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

z podbudowy teoteryczno technicznej costam kumam. teraz przejdźmy do praktyki, czyli do modelu
porównywałem sobie modele HB- obydwie wersje. wyszło mi, ze zrobili identyczne miniatury, różniące się podwieszeniami i tablicami przyrządów
z kąd inąd wiem (czy bedąc ścisłym, dostałem taką informację), ze różnice optyczie sprowadzaja się w dużej mierze do podwieszen. w tornadach będących niemal stałymi.
z porównaia instrukcji modeli wychodzi mi, ze jakies 80% mam wspolnych. cos bede musiał dorabiac/przerabiać. kokpitem sie nie martwie, bo jak widać, i tak jest mało akuratny
ODPOWIEDZ

Wróć do „KFS-miniatures”