Jak się to wszystko zaczęło...
Moderator: Bercik
Re: Jak się to wszystko zaczęło...
...i do tego w lustrze.PawelG. pisze: Chociaż w pierwszym zero chyba te hinomaru masz obrócone o 180 stopni
- KFS-miniatures
- Kontakt:
dobrze, ze cos działasz. nie za ciemne linie na górze? bo są mało subtelne, i przez to bardziej wyraźne
Za OD pod tyl. cz. osłony kabiny masz u mnie dodatniego plusa.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
może i trochę za ciemne, ale to umbra - zacząłem już stosować sporo jaśniejsze kolory a i tak zawsze wychodzą dość intensywne...
-
el Rozito
Strasznie chujowo spasowane linie podziału na kadłubie i wklejanym elemencie za kabiną plus nic nie zaszpachlowałeś łączenia po wklejce. Nie widziałeś tego czy puściłeś temat?
Widziałem, ale nie wiedziałem, że to ma być jeden zaszpachlowany element, więc mi to nie wadziło. Teraz już wiem
na szczęście to pierwsza i ostatnia P-40 jaką robię.
-
el Rozito
To też błąd, bo to ładny samolot jestBercik pisze:... na szczęście to pierwsza i ostatnia P-40 jaką robię.
Pamiętam Twoje P-40, szczególnie radziecka z białym ogonem przypadła mi do gustu, rozważałem ją jako alternatywę do tej swojej.
Wiem, że tutaj panuje kult P-40 ale jakoś mnie ta maszyna nie urzeka. Samolot piękny, ale nie kupuję malowań - ja to muszę mieć jakieś nietypowe, albo ciekawe zdobyczne, a tutaj P-40 nie rozpieszcza niestety.
Pozdr.
Wiem, że tutaj panuje kult P-40 ale jakoś mnie ta maszyna nie urzeka. Samolot piękny, ale nie kupuję malowań - ja to muszę mieć jakieś nietypowe, albo ciekawe zdobyczne, a tutaj P-40 nie rozpieszcza niestety.
Pozdr.