Zapewne tą dziurkę można zaspawać. Ale takich możliwości nie mam. Czy znacie może jakieś inne rozwiązania? Jakiś klej epoksydowy? Milliput? Coś jeszcze?
Naprawa zbiornika w kompresorze
Naprawa zbiornika w kompresorze
Zrobiła mi się dziurka w kompresorze i powietrze ucieka, czyli jest popsuty
Zapewne tą dziurkę można zaspawać. Ale takich możliwości nie mam. Czy znacie może jakieś inne rozwiązania? Jakiś klej epoksydowy? Milliput? Coś jeszcze?
Re: Naprawa zbiornika w kompresorze
...można spróbować jeszcze Poxiliny, wszystko zależy od wielkości dziurki.
Najlepiej jednak chyba byłoby to cheftnąć u spawacza.
Najlepiej jednak chyba byłoby to cheftnąć u spawacza.
Srebrna taśma.
Jak gdzieś na spawie to można, a właściwie trzeba lepidłem.
Spawanie się pewnie nie uda bo jest wykonany z papierowej blachy.
Dlatego ten kompresor sprzedałem
Jak gdzieś na spawie to można, a właściwie trzeba lepidłem.
Spawanie się pewnie nie uda bo jest wykonany z papierowej blachy.
Dlatego ten kompresor sprzedałem
Dziurka jest milimetrowa i nie na spawie. Srebrna taśma lub poxilina to nie są zlę pomysły. Pytanie na ile wytrzymają.
Do zmiany na lodówkowca powinno 
Jeżeli nie na spawie to tym bardziej świadczy to o papierowej grubości blachy zbiornika.
Jeżeli nie na spawie to tym bardziej świadczy to o papierowej grubości blachy zbiornika.
Sęk w tym że od czwartku kompresor był cały czas włączony i utrzymywał ciśnienie. To też się przyczyniło do usterki. Póki co nie mogę sobie pozwolić na wymianę. Najpierw muszę się urządzić w nowym miejscu, dopiero wtedy mogę myśleć o nowym sprzęcie.
Toteż należy się udać nie do rzeźnika, ino do fachowca artystycooper69 pisze:Spawanie się pewnie nie uda bo jest wykonany z papierowej blachy.
ja w swoim zalepiłem poxiliną , najpierw czubkiem noża "rozwierciłem" otwór i wcisnąłem poxilinę do środka zrobił się korek .Trzyma juz dwa lata