[W] Jaki-3 od Zvezdy

Moderator: Arcturus

Awatar użytkownika
Arcturus

[W] Jaki-3 od Zvezdy

Post autor: Arcturus »

Aby ukoić ból po skaszanionym Phantomie wziąłem się za coś "na szybko". Ale jak wziąłem w łapy model Zvezdy, stwierdziłem, że muszę dla eksperymentu wyeksponować silnik, tak pięknie oddany w modelu. Po czym pomyślałem, że żal nie zrobić zamkniętego dla piękna sylwetki. Więc kupiłem drugiego i będa dwa ;) Nawet dokupiony zestaw kalkomanii oferuje akurat dwa fajne malowania:
Obrazek
Model składa się genialnie - egzemplarz frajdolarski już w lakierni:
ObrazekObrazekObrazek
Spód będę jeszcze "barokował".
Egzemplarz "wybebeszony" powstaje znacznie wolniej, chcę dodać coś od siebie zarówno przy silniku, jak i w kabinie tudzież komorach podwozia. Stan na dziś (brakuje opcji makro w nowym aparacie, jak skończę silnik to spróbuję zrobić lepsze zdjęcia):
Obrazek
Awatar użytkownika
Arkady72

Re: [W] Jaki-3 od Zvezdy

Post autor: Arkady72 »

Kibicuję.
Obrazek
"Oprócz kobiet i dzieci..."
Awatar użytkownika
Arcturus

Arkady72 pisze:Kibicuję.
A popcorn masz? :D
Awatar użytkownika
Arcturus

Rudolf Czerwononosy Renifer wygląda teraz tak:
Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Cieniowanie pod lampą na warsztacie wyglądało mocno, ale w świetle słonecznym znacznie osłabło. Zastanawiam się, czy nie wzmocnić, szczególnie spodu. Ogólny zamysł jest taki, żeby (zgodnie z prawda historyczną) przedstawić mocno wypłowiałe od słońca AMT-11 i AMT-12. Malowanie - dedykowanymi Pactrami (poza czerwonym MrHobby).
Awatar użytkownika
Lechu-72

Post autor: Lechu-72 »

Nie zapychała się dysza od amt-11 pactry? Ja miałem horror przy malowaniu nią pomimo rozcieńczania rozcieńczalnikiem gunze. Pitota na lewym płacie wkleisz później czy się zapomniało ;) ?
Awatar użytkownika
Arcturus

Lechu-72 pisze:Nie zapychała się dysza od amt-11 pactry? Ja miałem horror przy malowaniu nią pomimo rozcieńczania rozcieńczalnikiem gunze. Pitota na lewym płacie wkleisz później czy się zapomniało ;) ?
Nie miałem większych problemów (oczywiście rozcieńczane Leveling Thinnerem), po koszmarze jaki miałem z Lifecolorem przy Phantomie to malowanie Pactrą było prawie przyjemnością ;) Choć przy drugim Jaku być może jednak pomieszam Tamiye i MrHobby, żeby mieć bardziej transparentne farby i powyciągać mocniej szajdingi. Pitoty i inne wystające upierdliwości lepię zawsze na końcu, bo inaczej na 100% je łamię.
Awatar użytkownika
MIRO

Post autor: MIRO »

Ten już zaczyna wyglądać. A kiedy pokażesz drugiego?
Arcturus pisze: Choć przy drugim Jaku być może jednak pomieszam Tamiye i MrHobby, żeby mieć bardziej transparentne farby i powyciągać mocniej szajdingi.
Ja ściągam sobie Akany, ale dotrą dopiero pod koniec lutego. Zobaczymy, co to warte.
pozdrawiam
Mirek
Awatar użytkownika
Arcturus

MIRO pisze:Ten już zaczyna wyglądać. A kiedy pokażesz drugiego?
Z drugim na razie przestój - cała para z kotła idzie w malowanie tego tudzież Phantoma...

MIRO pisze: Ja ściągam sobie Akany, ale dotrą dopiero pod koniec lutego. Zobaczymy, co to warte.
O, fajnie że je sprawdzisz. Choć cudów chyba nie ma co oczekiwać, to chyba coś a la Pactra albo Lifecolor, bliżej im do klasycznych akryli niż do modnych Tamiy i Gunze. Ale może jest inaczej.
Awatar użytkownika
Arcturus

Już z kalkomaniami i po "łoszach-sroszach" (koledzy wybaczą, ale to klasyka ;)) a własciwie "łoszu-sroszu" (Dark Wash MiG-a). Teraz pora na zabawy olejami.
Amortyzatory pierwszy raz oklejałem cienką folia Al, efekt niesamowity.
Obrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
JBZ

Post autor: JBZ »

Towarzysz Rudolf
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Arcturus”