uważajcie na pwm, shivadog ma pms

Niegroźnie
Siara

Re: uważajcie na pwm, shivadog ma pms

Post autor: Siara »

tankmania pisze:Dla mnie sprawa jest prosta. Warsztat jest po to żeby podpowiadać, sugerować i korygowyć. Galeria to już tylko opinia, a ponieważ nie lubię pisać komuś, że mi się nie podoba co zrobił więc piszę tylko wtedy kiedy jest coś spektakularnego w moim przekonaniu.
Dokladnie.

Artur- zle sie wyrazilem, krytyka, nie komentarz. Komentowac kazdy moze.
Awatar użytkownika
Arkady72

Post autor: Arkady72 »

tankmania pisze:Dla mnie sprawa jest prosta. Warsztat jest po to żeby podpowiadać, sugerować i korygowyć. Galeria to już tylko opinia, a ponieważ nie lubię pisać komuś, że mi się nie podoba co zrobił więc piszę tylko wtedy kiedy jest coś spektakularnego w moim przekonaniu.
Z tego samego założenia wychodzę.
Siara pisze:Artur- zle sie wyrazilem, krytyka, nie komentarz. Komentowac kazdy moze.
Krytyka jako coś z góry pejoratywnego? To chyba tylko kwestia naszych indywidualnych interpretacji definicji pojęć "krytyka" i "komentarz". Niemniej chyba Cie rozumiem.
Obrazek
"Oprócz kobiet i dzieci..."
Jaho63

Post autor: Jaho63 »

Na pewno prawda jest po środku. Jest trochę ludzi jarających się dowalaniem innym, ale też pewno jest niemało takich, co na swoim punkcie mają fioła. Ogólnie jednak to powinien być margines. Ja stary ale głupi jednak jestem, bo myślałem, że na tych forach to się zbierają ludzie pod jakimś wspólnym kątem zakręceni i większość właśnie jest nastawiona na takie kumpelsko-współno-zainteresowaniowe stosunki. Gdzie jeden może być arcymistrzem i mieć na modelarstwo po kilka tysięcy miesięcznie, a drugi może klecić kilka modeli na rok, a mimo to, jakoś tam się mogą kumplować.
I w sumie mam to w d... ale stwierdzam z całą stanowczością, że takich ludzi, z takim nastawieniem, jest naprawdę kilka procent.
Arkady72 pisze:
Jaho63 pisze: Nie zgodzę się z Twoją opinią. Spiton, moim zdaniem, napisał co myśli o modelu. 8-)
W zasadzie o tym konkretnym modelu to nie napisał prawie nic, coś tam o wyborze zestawu jedynie.
Arkady. Nie zawsze trzeba napisać jak chłop babie. Czasem obraz współgra z tym co jest między wierszami. ;)
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

ojtam złośliwa czy nie złośliwa.. co za róznica. wazne, zeby nie była uciązliwa i permanentna.
jak ktos po jednej czy dwóch uwagach, ze cos zjebał, konsekwentnie odpowiada, ze zrobione jest świetnie, to przeciez nie bede mu na siłe udowaniał, ze jest w błędzie i krok po kroku tłumaczył gdzie popełnił błędy w stosowaniu podstawowych technik. to nie łatwe, nie ciągnac tematu, ale skoro typ jest z siebie zadowlony, a przy okazji inni klepią go po pleckach, to po co mam z nim dyskutowac?
Awatar użytkownika
Arkady72

Post autor: Arkady72 »

Jaho63 pisze: Arkady. Nie zawsze trzeba napisać jak chłop babie. Czasem obraz współgra z tym co jest między wierszami. ;)
Tak, widziałem.
KFS-miniatures pisze:ojtam złośliwa czy nie złośliwa.. co za róznica. wazne, zeby nie była uciązliwa i permanentna.
jak ktos po jednej czy dwóch uwagach, ze cos zjebał, konsekwentnie odpowiada, ze zrobione jest świetnie, to przeciez nie bede mu na siłe udowaniał, ze jest w błędzie i krok po kroku tłumaczył gdzie popełnił błędy w stosowaniu podstawowych technik. to nie łatwe, nie ciągnac tematu, ale skoro typ jest z siebie zadowlony, a przy okazji inni klepią go po pleckach, to po co mam z nim dyskutowac?
Ty wiesz kiedy przestać inni nie. Tak to już bywa...
Mnie naszła jeszcze znowu taka refleksja ( w sumie statystyczny fakt ), że jak ktoś rzeczywiście skleja, buduje te swoje modele to zupełnie inaczej komentuje prace innych a najwięksi upierdliwcy to krytycy-teoretycy. Jest oczywista kilka wyjątków niewymienionych z nicków wyłamujących się z tej reguły ale jak zauważyłem, kiedy zaczęto ich krytykować to zachowywali się jak to Janusz opisywał o tych kutasach i pipach. Coś w tym jest.
Obrazek
"Oprócz kobiet i dzieci..."
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

Arkady72 pisze:Ty wiesz kiedy przestać inni nie.
nie zawsze wiem kiedy, ale wypracowałem juz świadomośc tego, ze kiedyś trzeba..
Awatar użytkownika
Przemek - MaXus

Post autor: Przemek - MaXus »

KFS-miniatures pisze:
Arkady72 pisze:Ty wiesz kiedy przestać inni nie.
nie zawsze wiem kiedy, ale wypracowałem juz świadomośc tego, ze kiedyś trzeba..
też się chwali, zawsze to już jakiś krok naprzód ;)
tankmania

Post autor: tankmania »

http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=36457
ja się nie doszukałem jakiś niezgodności meteorycznych.
Nastolatek, poczytał nasze fora i tak się mu już zaszufladkowało, że galerie są po to żeby szukać niezgodności. A później się mówi, że młodzież jest zła... tylko się zapomina, że bierze wzorce z głupich starych buców.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Niskie stężenie”