Siedzi w jakiejś szynie i nie ma jak się zamknąć z tego co widać.
http://data3.primeportal.net/hangar/how ... _of_93.jpg
To chyba raczej przesuwa się w tej szynie żeby otworzyć przepust do góry.
F-14A Tomcat 1/72 Fujimi
-
Jaho63
Re: F-14A Tomcat 1/72 Fujimi
No, to trzeba będzie coś, niecoś tam zrobić.
Zmylił mnie ten siłownik.
Fajna ta ginekologiczna fota.
Przeleciałem przed chwilą Squadrona WA 03, Lock On 18, WAP, Historie et Collections ale nie znalazłem rysunków, przekroi gdzie pokazana byłaby pozycja tej "klapy" we wlocie powietrza. Ma ktoś może?
Wysokość jeszcze jest widoczna ze zdjęć (jak górna część czerwonych oznaczeń ostrzegawczych), ale jak głęboko siedzi, to już na każdym zdjęciu wygląda inaczej.
Zmylił mnie ten siłownik.
Fajna ta ginekologiczna fota.
Przeleciałem przed chwilą Squadrona WA 03, Lock On 18, WAP, Historie et Collections ale nie znalazłem rysunków, przekroi gdzie pokazana byłaby pozycja tej "klapy" we wlocie powietrza. Ma ktoś może?
Wysokość jeszcze jest widoczna ze zdjęć (jak górna część czerwonych oznaczeń ostrzegawczych), ale jak głęboko siedzi, to już na każdym zdjęciu wygląda inaczej.
-
Jaho63
O dzięki Spitonku!
Czyli jednak ruchome...
Ale w pozycji "schowane" i tak to widać. I w sumie blisko wlotu. Trza coś zrobić. Dzięki.
Czyli jednak ruchome...
Ale w pozycji "schowane" i tak to widać. I w sumie blisko wlotu. Trza coś zrobić. Dzięki.
Jeszcze raz ta fotka. Faktycznie po bokach są widoczne trójkąty przytartej farby od wychylania tej klapy. Są też czarne "znaczniki" wychyleń obu klap.tankmania pisze:Siedzi w jakiejś szynie i nie ma jak się zamknąć z tego co widać.
http://data3.primeportal.net/hangar/how ... _of_93.jpg
To chyba raczej przesuwa się w tej szynie żeby otworzyć przepust do góry.
-
Jaho63
Tak, tak. To po bokach to nie jest "szyna" jak myśleliśmy, tylko takie wyprofilowanie tej przegrody (z czym już nie będę cudował, ale samą przegrodę i "dziurę" nad nią trzeba chyba zrobić, skoro to tak blisko wlotu).
-
spiton
Tu masz Tomcata na ziemi z wlotem w położeniu naddźwiękowym. Tak, że jak Ci się nie chce to możesz zrobić właśnie tak.
F-15 ma fajna regulacje wlotów zabezpieczająca przed pompażem, bo się rusza cały wlot, a nie tylko części wewnętrzne .
Tak, szkod tylko że firmy robiące modele nie oddają tego zbyt dobrze w plastiku.spiton pisze: F-15 ma fajna regulacje wlotów zabezpieczająca przed pompażem, bo się rusza cały wlot, a nie tylko części wewnętrzne .
Jaho, ptara bardzo fajna, podziwiam i sie ucze. Sam mam w kolejce Alicata jeno w 48.
-
Jaho63
Czarny, nie do końca rozumiem czego Ty się chcesz ode mnie uczyć, ale na wszelki wypadek dziękuję.
Spitonie, głównym priorytetem przy tym modelu jest jego skończenie, więc zrobię te wloty tak... meni więcej. Żeby nie było, że tam nie ma nic.
Spitonie, głównym priorytetem przy tym modelu jest jego skończenie, więc zrobię te wloty tak... meni więcej. Żeby nie było, że tam nie ma nic.
Nie przesadzaj, nie ma na świecie takiego ch... żeby się nie znalazł większy. Od każdego można się czegoś nauczyć, nawet jak nie jest tego świadom.Jaho63 pisze:Czarny, nie do końca rozumiem czego Ty się chcesz ode mnie uczyć, ale na wszelki wypadek dziękuję.