Jak 3 - Zvezda, 1:48
Moderator: Kuba
-
Robert O.
Re: Jak 3 - Zvezda, 1:48
Kuba nie jest za jasno ,po łoszu i lakierach, i sciemnieje
Nie nie, lipy nie może być, już leci popraweczka 

Nawet jak model prosty i szkolny (jak to mówią w lotnictwie - zadanie na podtrzymanie nawyków) to nie można robić nędzy.
Ludzie paczą

Nawet jak model prosty i szkolny (jak to mówią w lotnictwie - zadanie na podtrzymanie nawyków) to nie można robić nędzy.
Ludzie paczą
Ajajajaj, wystarczyło trochę powierzchnię złamać, a resztę by oleje dokończyły.
Ok, to teraz dokończą, poprawiłem, jest ciemniejszy i więcej już nic nie ruszam.

Zobaczę jak mi się będzie chciało wieczorem robić, ale może pomaluję mu już nos na czerwono
Będzie jak z cepelii.

Zobaczę jak mi się będzie chciało wieczorem robić, ale może pomaluję mu już nos na czerwono
Będzie jak z cepelii.
Kuba, ja się nie znam, ale moim zdaniem malujesz za mało rozrzedzoną farbą*. Spróbuj bardziej rozrzedzić i malować kilka razy, będziesz miał wyrazistszy preszejding, a przebarwienia będą jednocześnie widoczne i łagodne.
* jak to było? za sucha farba?
* jak to było? za sucha farba?
No właśnie sęk w tym, że i mocno ją rozcieńczyłem i dodałem dodatkowo bezbarwnego lakieru, żeby kryło słabiej. Ja myślę, że ja za późno przestaję zamalowywać, farba schnie i efekt wtedy się jeszcze tłumi. Muszę spróbować zrobić z premedytacją przesadzony efekt i poczekać co będzie jak wyschnie.
Jeszcze na zdjęciu to wyszło nieco inaczej, na żywo mocniej przebija ale to już kwestia zdjęć, której nie umiem przeskoczyć.
No ale spoko, model naukowy to się uczę
Jeszcze na zdjęciu to wyszło nieco inaczej, na żywo mocniej przebija ale to już kwestia zdjęć, której nie umiem przeskoczyć.
Good idea.Kuba pisze: Muszę spróbować zrobić z premedytacją przesadzony efekt i poczekać co będzie jak wyschnie.
-
Robert O.
nie wiem Kuba jak jest w realu ,w/g mnie poprzednia wersja była lepsza
Znaczy sie "test"?Kuba pisze:
Nie, za stary jestem już na testy
i za dużo mam nawyków.
To zwykły model OOB, który jest dość tani i bez wysiłku go zbudowałem dlatego chcę na nim poćwiczyć jakieś nowsze rzeczy. Na jakimś tworzonym w trudzie bym się bał a tu szybko, lekko i przyjemnie
No i ten Jak jest bardzo ładny jako samolot
To zwykły model OOB, który jest dość tani i bez wysiłku go zbudowałem dlatego chcę na nim poćwiczyć jakieś nowsze rzeczy. Na jakimś tworzonym w trudzie bym się bał a tu szybko, lekko i przyjemnie
No i ten Jak jest bardzo ładny jako samolot