Ju87-G2 1/48 Hasegawa
Moderator: Robert P
Re: Ju87-G2 1/48 Hasegawa
Zapomniałem się spytać.
Aby MG 81Z wyglądał jak prawdziwy, no...powiedzmy prawie jak prawdziwy...to jakim kolorkiem go śmignąć i czym potem doprawić i jak dopieścić? Mam metalgun Pactry, ale chyba nie bardzo będzie dobrze. Z tym że MG to z Airesa jest.
Aby MG 81Z wyglądał jak prawdziwy, no...powiedzmy prawie jak prawdziwy...to jakim kolorkiem go śmignąć i czym potem doprawić i jak dopieścić? Mam metalgun Pactry, ale chyba nie bardzo będzie dobrze. Z tym że MG to z Airesa jest.
Gunze MC214?
- KFS-miniatures
- Kontakt:
doskonały wybórCzarny pisze:Gunze MC214?
MamKFS-miniatures pisze:doskonały wybórCzarny pisze:Gunze MC214?
Panowie, bądźcie dobrymi wujkami i powiedzcie co jeszcze będzie potrzebne. Czym potem przecierać MC214? Stal, alu, srebrny? To samo dotyczy wydechów. Jak je powinno się malować? W poprzednim modelu wydechy zrobiłem właśnie MC214 i przetarłem jakąś startą rudą suchą pastelą dla plastyków. Wyszło nie najgorzej, ale i nie bardzo realnie. Ja techniczny jestem i z plastycznością mam jeszcze spore niedogodności, że o doborze kolorków nie wspomnę.
A teraz drobny kroczek do tyłu. Spartoliłem wash’a. Chciałem poprzez biały+czarny uzyskać szary, a wyszło stalowo. W dodatku nie chciało płynąć tylko się rozlewało. Myślę że to przez Titanium White. Wszystko do przemalowania

A poniżej zastosowałem Ivory Black. I pewnie taki zastosuję na burtach. W sumie to się trochę nagimnastykowałem, aby ten wash wyszedł taki subtelny, bo i był przecierany w stanie pół wyschniętym ale suchym patyczkiem do uszu. Na zdjęciach już po półmacie i suchym pędzelku.

Dziwne, bo zarówno burty i podłoga miały ten sam lakier GX100, a tak różnie zachowywały się olejne tej samej firmy.

A poniżej zastosowałem Ivory Black. I pewnie taki zastosuję na burtach. W sumie to się trochę nagimnastykowałem, aby ten wash wyszedł taki subtelny, bo i był przecierany w stanie pół wyschniętym ale suchym patyczkiem do uszu. Na zdjęciach już po półmacie i suchym pędzelku.

Dziwne, bo zarówno burty i podłoga miały ten sam lakier GX100, a tak różnie zachowywały się olejne tej samej firmy.
- KFS-miniatures
- Kontakt:
bywa.. wiesz, to jak z tymi fazami księzyca przy cyjanoakrylu.Robert P pisze:Dziwne, bo zarówno burty i podłoga miały ten sam lakier GX100, a tak różnie zachowywały się olejne tej samej firmy.
Prawie skończyłem tablicę. Brakuje tylko celownika, ale to zrobię tuż przed przyklejeniem wiatrochronu.

Jak to zrobić to wiem, ale jak to zrobić żeby się mi tak chciało... 
Burty skończone. Podłoga na ukończeniu, więc za chwilę zamknę kadłub.

te gałki są na druciku 0,1 a „kulki” coś około 0,3mm mają. Żółta nie bardzo wyszła, ale tego kompletnie nie widać

te gałki są na druciku 0,1 a „kulki” coś około 0,3mm mają. Żółta nie bardzo wyszła, ale tego kompletnie nie widać

Pokazuję, a może nikt nie zauważy i nie będzie kabaretu.

Przymiarki na sucho do kadłuba. Potem nie będzie widać aż tyle. I dobrze. Mniejszy wstyd.

Przymiarki na sucho do kadłuba. Potem nie będzie widać aż tyle. I dobrze. Mniejszy wstyd.