KRULOWA ZTS Plastyk z minimalną ilością dodatkuf własnych

Awatar użytkownika
uki761

Re: KRULOWA ZTS Plastyk z minimalną ilością dodatkuf własnyc

Post autor: uki761 »

bohdan pisze:gówno tam nie świetnie. gdzie jest obszczana kanapa i koronkowa serwetka się pytam?!
A ja się pytam gdzie jest moderator? Chamstwo tego uzytkownika przechodzi wszelkie normy i granice. Jak mozna w tak niewybredny sposób zwracać uwagę w tak doskonałym warsztacie , świetnego modelarza z czerwonego dywanu?
Awatar użytkownika
bohdan

Post autor: bohdan »

no właśnie! gdzie moderator?!
Awatar użytkownika
potez

Post autor: potez »

I tradycyjnie zadam pytanie: jak malowałeś dyszę silnika, bo bardzo mi się podoba?
tak, jestem #ponurymodelaż
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

potez pisze:Jak malowałeś dyszę silnika
Malowałem starannie i sumiennie. co prawda musiałem przypierdolic pare razy dyszą w cegłe i cegłą w knykcie, ale jakoś sie udało.
Zacząłem od surfacera gunze 10020000, potem nałozyłem surfacer Tamija ze szpreja. Nastepnie silnik zanurzyłem w szkalnce ze spuszczonym z puszki białym podkładem Motip. na koniec calośc pomalowałem czarnym matem tamiya XF+1

Obrazek
Awatar użytkownika
Ojciec Dyrektor
Kontakt:

Post autor: Ojciec Dyrektor »

Nie wiem czy już pisałem, świetnie to wygląda :o
Awatar użytkownika
Krocionorzec

Post autor: Krocionorzec »

Bujam się z chrupkami w pierwszej grzędzie. I zbieram szczęki z podłogi, przydadzą się na starość, co niebywale cieszy mi oko. Doskonały detal i wyczucie tematu!!! Przełamanie schematu i rewolucja.
Obawiam się tylko że R2D2 z lewej strony silnika ma za mało surfacera. Może nie polecieć.
Obrazek
Awatar użytkownika
timi

Post autor: timi »

Ałeogarafu jakiej firmy używasz (model, typ, numer buta)? Bo ja już 6 wysyłam do serwisu i ciągle odsyłajom mi wadliwe sztuki :(
Dla pozostałych, gotowych uwierzyć na słowo, mam dobrą wiadomość – tak malować modele potrafi naprawdę niewielu. Zła wiadomość polega na tym, że stale komuś nowemu udaje się doszlusować do niewątpliwie elitarnej grupy prawdziwych artystów modelarzy.
Panie RAV, na szczęście, a może wręcz przeciwnie, Panu umożliwiono zostanie pospolitym gnojkiem. Powiedziałam, nie stać cię, nie odpowiada ci? Omijaj szerokim łukiem
Awatar użytkownika
micmal

Post autor: micmal »

Z przyjemnością zaglądam do tego najciekawszego od paru miesięcy wątku na tym forum. Popcorn mi się skończył i piwo wypiłem, ale dzisiaj uzupełnię i zasiadam dalej. Bardzo dokładnie opisałeś proces kładzenia podkładu i przy następnym modelu zrobię tak jak opisałeś. Mam tylko prośbę. Czy możesz napisać jak nakładałeś XF+1? Psikałeś z góry, boku, czy raczej należy od dołu psiknąć z aero aby uzyskać tak doskonałą powierzchnię. Jest to ważne pytanie, bo pomalować na czarno to trzeba Umić i Potrafić, a nie tak o psiknąć i już. Ajabym chciał się naumieć tak kłaść czarny, bo szykuję się do wykonania nocnego myśliwca i nie może być go widać nocą, więc ładnie wymalowany czarny jest kluczem do sukcesu.
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

Brakowało mi przez długi czas właściwego metalizera, który oddałby taką smolistą, ale trochę też metaliczną czerń oryginału, aż trafiłem przypadkiem na bardzo dobry kolor MC214, czyli Dark Iron.
Zrobiłem podkład z ciemnej stali Alclada, a na to wszystko dodałem solidną warstwę "węglowego" pigmentu, z obowiązkowymi przetarciami.
Środek dyszy to czarny podkład, biała i kremowa farba, oraz czarny i biały pigment.
Zewnętrzna strona tego co w środku to zwykły Alclad: gunmetal oraz aluminium.
Tak to teraz wygląda i jestem z tej dyszy bardzo zadowolony.

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „KFS-miniatures”